Luister
muziek
17 april 2024 - 22:03
Deel dit artikel:

Het zonnetje schijnt weer! Budels gilde aan de slag met activiteiten

Nu het zonnetje weer schijnt, de bloemen weer in bloei staan en iedereen weer meer naar buiten gaat, staat er ook voor het Budelse gilde weer het een en ander op de agenda. Dat begint met de jaarlijkse Patroonsdag die dit jaar plaats zal vinden op 28 april 2024.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Sint Jorisgilde Budel
Advertentie

Het gilde zal dan onder de klanken van de trommen en bazuinen zijn aantocht maken naar de kerk om daar om 10.30 uur de heilige mis bij te wonen. Daarna schuiven ze met z’n allen aan voor de koffietafel.

Tijdens de koffietafel worden er twee gildebroeders gehuldigd voor hun jaren als lid van het gilde. Dit jaar worden Frits Kums, vijftig jaar gildebroeder, en Mark Bax, 25 jaar gildebroeder, in het zonnetje gezet. "Als Sint Jorisgilde zijn we blij dat we zulke trouwe leden mogen hebben binnen de vereniging."

Maar dit jaar vieren ze ook het feit dat ze een nieuw lid mogen inwijden. Jasmijn van der Heijden zal dit jaar de 'eed van trouw' afleggen aan het hoofdvaandel en zich daarmee voegen bij de vele leden die haar de afgelopen jaren zijn voorgegaan. Deze feestelijkheden worden gevolgd door het traditionele kruisboogschieten buiten op de vogel. Hierbij is iedereen vanaf 14.30 uur welkom om een kijkje te komen nemen bij gildehuis de Vaandrig aan de Poelderstraat 5.

Na de Patroonsdag werkt het gilde toe naar de jaarlijkse kringdag op 2 juni 2024 in Bergeijk. De tamboers, bazuinblazers en vendeliers oefenen iedere zondag om 10.00 uur voor de wedstrijden die die dag plaats gaan vinden. Publiek is tijdens deze repetities welkom om te komen kijken en luisteren. Kijk voor meer informatie op de website.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie