Luister
muziek
19 april 2024 - 15:44
Deel dit artikel:

Vol programma op Koningsdag in Soerendonk: zo ziet dat eruit

Ook in Soerendonk wordt volop Koningsdag gevierd dit jaar. Vanaf 10.30 uur vinden er verschillende activiteiten plaats. Dit is het programma.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Vanaf 10.30 uur komen alle deelnemers op het schoolplein bij elkaar. Om 10.45 uur start de feestelijke optocht. De route die wordt gelopen is: Van Schaiklaan, Heuvel, Kruisstraat, Schuttebeemd, Sint Jansweg, Dorpsstraat en ze eindigen achter Den Donck.

Laat die Zurrik-vlag maar wapperen

Natuurlijk hoop de organisatie ook op veel publiek. Omdat de aubade in de loop der jaren zo’n beetje uitgegroeid is tot een mini-carnavalsoptocht, hebben ze enkele jaren geleden besloten een aantal categorieën in het leven te roepen. Er zijn drie groepen en voor alle drie de categorieën zijn drie bekers te vergeven. Peuters/kleuters en alles wat jonger is, onderbouw basisschool en bovenbouw basisschool. Zo heeft iedereen een eerlijke kans.

Om ongeveer 11.00 uur neemt wethouder Hennie Driessen de hulde in ontvangst en kunnen ze weer luisteren naar mooie voordrachten van de kinderen van Zurrik. Nadat de negen prijswinnaars van de optocht bekend zijn gemaakt, kan het feest losbarsten. Ze hopen net als voorgaande jaren op massale belangstelling zodat het weer een heel feestelijk begin wordt van Koningsdag 2024. Er staat een lekker bakkie koffie of thee te klaar, met een appelflap erbij na afloop van de aubade achter Den Donck.

Kidsmiddag

Voor alle kinderen worden er vanaf 13.30 uur spelletjes georganiseerd. Dit is gratis en voor alle kinderen toegankelijk.
Groep 1/2: Starten op schoolplein
Groep 3/4: Starten op St. Jansplein
Groep 5/6: Starten in de gymzaal
Groep 7/8: Starten op het grasveld achter Den Donck
Schoolverlaters: Starten aan voorzijde Den Donck met fiets

Alle kinderen zijn rond 15.30 uur weer terug achter Den Donck. Daar opent rond 16.00 uur de fancy fair.

Jeu de Boules toernooi

Als de kinderen onder de pannen zijn, hoeven ook de volwassenen zich niet te vervelen. Voor alle volwassenen organiseren ze weer hun jaarlijkse Jeu de Boules toernooi. In drietallen wordt er gestreden om de felbegeerde trofee. Vanaf 13.30 uur kunnen de deelnemers achter Den Donck terecht en vanaf 14.00 uur start het toernooi. Aanmelden kan via sjssoerendonk@gmail.com of op Koningsdag zelf.

Fancy fair

Na de spelletjes begint er achter Den Donck een gezellige fancy fair. Je kunt meedoen met de kamelenrace, ballen gooien, schieten in de schiettent, lolly trekken, een potje plinco en overal zijn prijzen mee te winnen. Echt een soort mini-kermis. Er zijn springkussens voor de kleintjes, je kunt je gratis laten schminken, de rollerbaan staat buiten en ook voor iets lekkers kun je bij hen terecht.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie