Luister
muziek
31 Mei 2024 15:05
Deel dit artikel:

Raad praat over toekomst Nassau-Dietzterrein na honderden handtekeningen

Het aanleveren van handtekeningen heeft zin gehad; op de agenda van de gemeenteraad van Cranendonck staat nu de toekomst van het Nassau-Dietzterrein in Budel na 2028. Tot die tijd zit het asielzoekerscentrum daar hoogstwaarschijnlijk gevestigd.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Initiatiefnemer Dirk van Asten laat weten dat er inmiddels 484 digitale handtekeningen en 180 ‘natte’ handtekeningen binnen zijn gekomen. “We zijn die inwoners enorm dankbaar. Zij hebben ervoor gezorgd dat het gelukt is”, zegt Van Asten. Zijn inwonersvoorstel wordt op 18 juni 2024 in de commissievergadering besproken.

Het gaat om een voorstel om het Nassau-Dietzterrein, aan de Randweg-Oost in Budel, anders in te vullen na 2028. De samenwerking met het COA moet volgens het voorstel gestopt worden. Momenteel zit het azc namelijk nog op de locatie gevestigd door het COA. De gesprekken met het Ministerie van Defensie moeten daarentegen geopend worden, om de kazerne terug te krijgen op het terrein.

De ondertekenaars van het voorstel willen het azc weg hebben in verband met de overlast. “Tot op heden hebben inspanningen niet geleid tot een verbetering van de situatie”, staat in het voorstel. “Daarnaast hebben diverse dienstverlenende instanties zich inmiddels genoodzaakt gevoeld eigen maatregelen te treffen.” Daarmee wordt gedoeld op de permanente controles op station Maarheeze en de lijnbus stopt niet meer bij de halte naast het asielzoekerscentrum.

Omdat Defensie op zoek is naar nieuwe locaties, is de voormalige Nassau-Dietzkazerne in het oog gesprongen. Het dient als goede optie. De voorkeur van de initiatiefnemers van het voorstel, gaat naar een kazerne uit.

Op 18 juni staat het centraal in de commissievergadering van Cranendonck.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie