Luister
muziek
16 September 2024 14:54
Deel dit artikel:

Inwonerscollectief laat zich zien bij open dag van azc Budel

Op zaterdag 28 september kun je zien hoe het leven en werk eruitziet in het grote, omheinde terrein van het azc in Budel. Ook Inwonerscollectief Cranendonck.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Misschien ben je er in het lange bestaan van dit complex niet eerder geweest. Je zult dan versteld staan van de veranderingen die het heeft ondergaan nadat het eerder dienst deed als kazerne, opvang voor spijtoptanten, Duitse en later opnieuw Nederlandse militairen. Tijdens de wandeling krijg je, samen met de anderen in de groep, uitleg over het huidige doel en opzet.

Bijna aan het einde van de wandeling ben je, in gebouw G, welkom bij de stand van het Inwonerscollectief Cranendonck. Je krijgt er informatie over haar activiteiten en het doel. "En natuurlijk kun je, als die jou aanspreken, je aanmelden als sympathisant", meldt het Inwonerscollectief.

Voor het vormen van groepen en indelen van de gidsen moet je jouw komst vóór 18 september melden via cranendonck@coa.nl. In de bevestiging - tevens toegangsbewijs - zie je hoe laat je er wordt verwacht.

Wat is het inwonerscollectief?

Inwonerscollectief Cranendonck kiest voor overleg en samenwerking op basis van feiten en inhoudelijke argumenten, zo geven zij aan. Er wordt samengewerkt aan positieve verbindingen tussen de kernen en het asielzoekerscentrum (azc) om polarisatie te verminderen en draagvlak en leefbaarheid te verbeteren.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie