Luister
muziek
28 juni 2022 - 15:24
Deel dit artikel:

Kamerleden Van der Plas en Eerdmans bezoeken azc in Budel

Maandagmiddag 4 juli zullen een aantal Eerste en Tweede Kamerleden, waaronder Joost Eerdmans van JA21 en Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging, afreizen naar de gemeente Cranendonck voor een werkbezoek. De Kamerleden alsmede enkele Provinciale Statenleden laten zich daar persoonlijk informeren over het azc in Budel.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Het afgelopen (half) jaar ondervonden omwonenden van het asielzoekerscentrum nog altijd veel overlast van de bewoners van het azc. De politie en buurtpreventie hebben er haar handen vol aan en burgemeester Roland van Kessel gaf eerder aan helemaal klaar te zijn met de overlast in zijn gemeente. Hij stelde begin dit jaar een noodverordening en veiligheidsrisicogebied in, in de hoop daarmee de overlast te kunnen beteugelen.

De gemeenteraad gaf recent te kennen helemaal klaar te zijn met de overlast en spreekt uit het azc Cranendonck te willen sluiten op 1 juli 2024, het moment dat de samenwerkingsovereenkomst en de bestuursovereenkomst zullen eindigen.

Treinstation Maarheeze

De Tweede Kamerleden Eerdmans en Van der Plas zijn benieuwd naar de situatie in de gemeente en zullen met diverse betrokken partijen in gesprek gaan. Zo zullen ze het azc en treinstation Maarheeze bezoeken. Ze gaan ook in gesprek met ondernemers, raadsleden, de wijkagent van het azc en luisteren ze naar de verhalen van gedupeerden. Daarnaast is er een petitie die zal worden aangeboden aan de Kamerleden, Statenleden en later ook aan Staatssecretaris Eric van der Burg.

PVV

Waarschijnlijk vindt er op het einde van het jaar nóg een politiek werkbezoek plaats, dan met Kamer- en Statenleden van onder meer de Partij voor de Vrijheid (PVV).

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie