Luister
muziek
15 april 2023 - 15:37
Deel dit artikel:

Azc-kinderen bezoeken Marishof, ballonnen breken het ijs

Kinderen van 8 en 9 jaar die verblijven op het asielzoekerscentrum (azc) in Budel hebben afgelopen vrijdag zorgcentrum Marishof bezocht in Maarheeze.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - COA
Advertentie

De activiteit is ontstaan uit samenwerking met het welzijnsteam Marishof en het activiteitenteam van het azc. Samen is gekeken hoe ze iets voor elkaar kunnen betekenen. De ouderen bij Marishof hebben graag een leuke dag, maar ook de bewoners van het azc in Budel zijn op zoek naar een fijne en zinvolle dagbesteding.

De kinderen van het azc en de ouderen van Marishof hebben elkaar al succesvol kunnen vinden tijdens de actiedag NL Doet, waar een aantal asielzoekers in de pluktuin van het Maarheezer zorgcentrum hebben gewerkt.

Even wennen

Afgelopen vrijdag 7 april kwam er een groep kinderen vanuit het azc op bezoek bij Marishof. Het was in het begin wel even wennen aan elkaar. De bezoekende kinderen zijn pas een paar weken in Nederland en spreken naast hun eigen taal misschien een heel klein beetje Engels. Maar nieuwsgierig naar elkaar zijn de kinderen en ouderen wel. Met handen en voeten vertelden ze elkaars namen en leeftijden.

1450 bewoners, 55 nationaliteiten

Leon Senssen, activiteitenbegeleider van het azc, vertelt: "Op dit moment wonen er ongeveer 1450 mensen op het azc. Er zijn 55 verschillende nationaliteiten. de meeste kinderen komen met hun ouders naar Nederland, een enkeling komt met een oudere broer of zus. De kinderen zijn nog in afwachting of ze in Nederland mogen blijven en kunnen daarom nog niet naar school."

Ballonnen breken het ijs

Nadat de kinderen van het azc en de ouderen van Marishof met elkaar kennis hadden gemaakt en samen een koekje, koffie, thee of limonade hadden gedronken, zijn ze in actie gekomen. De kinderen zagen de ballonnen die gretig werden opgeblazen. Ook azc-bewoonster Hannah uit Bosnië hielp mee. Je kinderen en ouderen vermaakten zich daarna met het overtikken van de ballonnen. Hij ijs was toen definitief gebroken.

De tijd vloog voorbij. Met een dikke knuffel namen de kinderen afscheid van de Marishofbewoners. Volgens de activiteitenbegeleiders komt er zeker een vervolg op dit bijzondere bezoek.

Vanwege de privacy zijn de gezichten onherkenbaar gemaakt op bovenstaande foto's

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie