Luister
muziek
22 september 2023 - 08:16
Deel dit artikel:

Bewoners van azc Budel trainen mee bij Rood-Wit'67

Op initiatief van Johan Rademaekers, wedstijdsecretaris van voetbalclub Rood-Wit’67 in Budel-Dorplein, en het Inwonerscollectief Cranendonck is op donderdagavond 7 september gestart met een proef om wekelijks vijf bewoners van het asielzoekerscentrum mee te laten trainen met de vaste, eigen voetballers.

cranendonck24
  / Rood-Wit'67/PLUS
Advertentie

Voor de vijf gasten begon die eerste training met een bijna 10 kilometer lange fietstocht van het azc naar het sportveld in Budel-Dorplein. Daar arriveerden ze ruim op tijd. Ze zijn welkom geheten door de trainer die uitlegde dat ze zijn naam ‘Fritske’ niet hoefden te onthouden, omdat die in grote letters op de achterkant van zijn shirt is vermeld.

Verraste spelers

Na wat onwennig rondkijken en nadat ze de van Rood-Wit'67/PLUS geleende sokken en voetbalbroeken hadden aangetrokken, werd er meteen enthousiast gestart met het inlopen en de oefeningen. De vaste spelers zijn op deze eerste kennismakingsavond prettig verrast door de grote werklust, de sportiviteit en het plezier van de nieuwe aanwas.

Win-winsituatie

Vooralsnog zullen er op de donderdagavonden voortaan, naast de vaste speler, ook maximaal vier gasten deelnemen aan de trainingen. "Voor de bewoners van het azc betekent dit een welkome afwisseling en voor de spelers van Rood-Wit’67 een mooie aanvulling. Een win-winsituatie dus voor alle betrokkenen", aldus de voetbalclub uit Budel-Dorplein.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie