Luister
muziek
20 december 2023 - 15:19
Deel dit artikel:

Nieuwe podcast over migratie en azc in Budel: 'Foto uit 1958 is het verbindende element'

Fabian Sapthu heeft een nieuwe podcast gelanceerd, waarin hij op zoek gaat naar het verhaal achter een foto uit 1958. Het brengt Sapthu van een archief in New York tot een azc in Budel. En het brengt hem dichterbij zijn eigen Molukse familiegeschiedenis en hoe deze nog doorwerkt in verschillende generaties.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Fabian Sapthu: “In een tijd waarin 7 miljoen mensen uit Congo, 6 miljoen uit Oekraïne, 4 miljoen uit Soedan en 1,5 miljoen uit Gaza op de vlucht zijn geslagen, vertelt deze podcast het verhaal van een vluchteling op een 65 jaar oude foto. Namelijk dat van een tweejarig kind, één van de 30.000 mensen die in het eerste halfjaar van 1958 uit Indonesië naar Nederland vlucht."

'Ademloos zitten luisteren'

De podcast heet 'Iemands Kind' en neemt de luisteraar in vijf afleveringen mee in de zoektocht naar het verhaal achter de foto, die de Amerikaanse fotograaf Leonard Freed maakte. Ondertussen kan de podcast over het azc in Budel op veel lof rekenen.“Ademloos heb ik zitten luisteren", "een geweldige podcast" en "prachtige zoektocht. Heerlijk verteld" zijn een aantal recensies die Sapthu mocht ontvangen.

Podcast beluisteren

'Iemands Kind' is te luisteren op onder andere Spotify en Apple Podcasts.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie