Luister
muziek
17 januari 2024 - 17:11
Deel dit artikel:

Burgemeester Van Kessel blij met meerderheid voor spreidingswet: 'Cranendonck wordt ontlast'

Burgemeester Roland van Kessel zag dinsdag met eigen ogen het debat over de veelbesproken spreidingswet. Hij reisde af naar Den Haag, naar de Eerste Kamer. "Ik heb toen ook nog enkele senatoren kunnen spreken om het belang van Cranendonck nogmaals onder de aandacht te brengen", vertelt hij aan Cranendonck24.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Carin Maes
Advertentie

Van Kessel zegt: “Ik ben heel blij dat de VVD-fractie van de Eerste Kamer voor de spreidingswet gaat stemmen. Afgelopen periode is gebleken dat veel gemeenten vrijwillig geen opvangplekken realiseren voor asielzoekers, ook al zijn deze hard nodig. Elke Nederlandse gemeente heeft bij de veiligheidsregio aangegeven hoeveel opvangplekken ze in 2024 kunnen realiseren voor diverse doelgroepen, waaronder asielzoekers."

Hij vervolgt: "Veel gemeenten hebben dus plannen klaarliggen maar hebben gewacht op deze wet. Gemeenten die nog geen plannen hebben kunnen met deze wet worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid. Dat betekent dat er op korte en middellange termijn opvangplekken zullen bijkomen waardoor Cranendonck ontlast kan worden. Asielzoekers worden immers beter verspreid over het land."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie