Luister
muziek
26 augustus 2023 - 06:20
Deel dit artikel:

Nieuwe buslijn naar Airpark Budel is belangrijke stap: 'Uitkomst voor stagiaires en medewerkers'

Vanaf 28 augustus rijdt buslijn 166 twee keer per dag tussen het station in Maarheeze en Airpark Budel. Daardoor is het bedrijventerrein nu ook met openbaar vervoer (ov) bereikbaar.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - OCC Cranendonck
Advertentie

Airpark Budel is een groeiend bedrijventerrein dat graag (toekomstige) studenten en medewerkers verwelkomt. Je kunt er prima met de auto en fiets komen. "Maar de bereikbaarheid met het openbaar vervoer was beperkt. Buslijn 166 brengt hier verbetering in door twee keer per dag te rijden tussen Station Maarheeze en het bedrijventerrein", vertelt Marc Kemink van Brainport Bereikbaar.

"Een uitkomst voor de zo nodige stagiaires, afstudeerders, nieuwe medewerkers en zeker ook voor forenzen uit Eindhoven, Weert en verder. Die zijn met buslijn 166 sneller op hun werk dan met de auto. Voor wie wat verder op het bedrijventerrein moet zijn, staan er ook deelfietsen. Die springen in het oog: we hebben er speciaal onze pop-up bij geplaatst."

Prima aansluiting op de trein

De initiatiefnemers hopen dan ook dat veel reizigers buslijn 166 gaan gebruiken. Joost Ploos van Amstel, voorzitter van Ondernemerscontact Cranendonck (OCC) beaamt: "Deze lijn is een initiatief van OCC, Hermes, Brainport Bereikbaar en de gemeente Cranendonck. Samen werken we aan diverse oplossingen om Airpark Budel beter bereikbaar te maken en te houden. Met buslijn 166 zetten we een flinke stap. De buslijn sluit in de ochtend en avond prima aan op de sprinters uit Eindhoven en Weert. Bovendien kunnen werknemers gebruik maken van een uitprobeeractie die aangeboden wordt vanuit deze vier partijen."

Wij zoeken verslaggevers! Interesse? Klik hier

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie