Luister
muziek
1 september 2023 - 06:01
Deel dit artikel:

Wensen van ondernemers in Cranendonck komen uit met nieuwe eigenaar glasvezelnetwerk

Het glasvezelnetwerk van Cranendonck//NET heeft een nieuwe eigenaar gekregen: DELTA Netwerk. Zo’n negentig ondernemers in de omgeving, die nu gebruikmaken van het netwerk, hopen dat de continuïteit en betrouwbaarheid gewaarborgd blijft en de service uitgebreid wordt. Als het goed is, kan hiermee beter aan de wensen van de ondernemers voldaan worden.

cranendonck24
  / Bernice Dings
  • Beeld - Bernice Dings
Advertentie

Onder andere dankzij de gemeentegarantie was Cranendonck//NET in staat om glasvezelkabel uit te rollen en operatief te maken in 2016. Daar ging heel wat aan vooraf. Want een dergelijk netwerk is geen nutsvoorziening zoals water, elektriciteit en riolering. Wethouder Marcel Lemmen benadrukt dat de kernen in gemeente Cranendonck niet vergeten mogen worden, omdat ondernemers de ruggengraat zijn van de economische ontwikkelingen en in hun behoeftes moet kunnen worden voorzien.

Dubbele verbinding

“Ondernemers en bedrijven maken veel gebruik van online diensten en daarbij is het een kwestie van ‘alles of niets’”, vertelt voorzitter Joost Ploos van Amstel in zijn introductie. De behoefte aan data verwerken en digitale bereikbaarheid zal enorm toenemen. “Een goede redundante verbinding is heel belangrijk. Het brengt risico’s met zich mee als er maar één ‘ring’ is en de connectie dan wegvalt.” In de vele gesprekken die voorafgegaan zijn aan de overstap naar DELTA Netwerk, lag de nadruk vooral op de randvoorwaarden van de betrouwbaarheid van het netwerk. “Prettig bij DELTA Netwerk is dat er ook andere providers over het netwerk heen mogen en er geen alleenrecht is. Ieder bedrijf heeft eigen behoeftes en kan zo een service kiezen die passend is.”

Warme overdracht

Michiel Admiraal, directeur bij DELTA Netwerk is dankbaar en benoemt dat het geen makkelijke weg is geweest voor de coöperatieve verenigingen en Cranendonck//NET om vanuit een plan een netwerk te realiseren. “Ik maak daarvoor een diepe buiging, petje af, naar het voorwerk dat is gedaan. Aankomende jaren willen wij dat laten zien door een extra laag professionaliteit aan te brengen en ons dienstenpakket uit te breiden. Het vertrouwen in de samenwerking is groot."

De deelnemende leden van Cranendonck//NET ontvingen allemaal een taart en de medewerkers die de afgelopen jaren meegewerkt hebben en de overdracht mogelijk maakten, zijn in het zonnetje gezet.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie