Luister
muziek
7 september 2023 - 11:48
Deel dit artikel:

Metalot in Budel laat je binnenkijken tijdens Open Energiedag

Dit jaar wordt voor de derde keer de Open Energiedag georganiseerd: op 16 september 2023 kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, zonnepark, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. Dit jaar openen meer dan zestig locaties hun deuren voor publiek. Ook Metalot in Budel laat zich zien.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op ruim zestig locaties door heel Nederland zetten energieprojecten de deuren open. Meer informatie is te vinden op openenergiedag.nl.

Metalot in Budel tijdens Open Energiedag

IJzerpoeder, een manier om duurzame energie op te slaan. Metalot versnelt de overgang naar een duurzame samenleving met baanbrekende innovaties op het gebied van energie en metalen. Metalot doet dit door kennis en ervaring van wetenschappers, overheid, studenten en ondernemers te combineren en (pre-industriële)

Prototypes en demonstraties van innovatieve technologieën te ontwikkelen. In het bijzonder richt Metalot zich op de Metal Power technologie waarbij ijzerpoeders circulair gebruikt worden voor grootschalige opslag en transport van duurzame energie.

Waterstof

Waterstof is een belangrijke energiedrager en bouwsteen voor verdere verduurzaming van de samenleving. Om technologie en prototypes door te ontwikkelen en te testen, beschikt Metalot over een zogenaamd Waterstof Fieldlab. Dit is een testfaciliteit die gerealiseerd is om veilig en verantwoord te experimenteren met waterstofgas.

Praktische informatie

Metalot Future Energy Lab is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en is gevestigd aan de Randweg Zuid 17 in Budel. Er is gratis parkeergelegenheid op en rondom het terrein. Aanmelden is niet verplicht, maar stellen ze wel op prijs. Dat kan via secretariaat@metalot.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie