Luister
muziek
3 februari 2023 - 15:13
Deel dit artikel:

Buulder Buk roemt vrijwilligers: 'Je hoeft geen steek op te zetten om te steunen of helpen'

CV Buulder Buk neemt een moment om hun talloze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Zonder hun steun is het volgens de carnavalsvereniging simpelweg niet mogelijk om zo veel activiteiten te organiseren rondom carnaval.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Bart Lijten
Advertentie

Het carnaval is aan alle kanten zichtbaar. Niet alleen in het Bokkenriek Buul, maar overal wordt er door veel mensen knetterhard gewerkt om carnaval te organiseren. "Zeker met een toename aan wet- en regelgeving is dat niet altijd even gemakkelijk", zegt CV Buulder Buk. "Maar de feestjes, activiteiten voor jong en oud, voor de gemeenschap waarin we samen er iets van proberen te maken, zijn te mooi om niet te organiseren."

Achter de schermen

CV Buulder Buk altijd beroep doen op een grote schare aan vrijwilligers. Vooral achter de schermen wordt veel werk verzet. En dat gebeurt ook door mensen die je tijdens de activiteiten niet met een steek of kleding van Buulder Buk ziet rondlopen. "Gelukkig maar, want alleen met dat kleine clubje zou het simpelweg niet mogelijk zijn om activiteiten zoals de Buulse Zittingen, jeugdbontemiddag en de twee optochten te organiseren voor de Buulse gemeenschap. Op veel fronten worden handjes toegestoken."

Aanmelden als vrijwilliger bij Buulder Buk

Maar de Budelse carnavalsvereniging realiseert zich dat ze soms wel een paar extra handen kunnen gebruiken. "Daarom via deze weg een oproep aan iedereen die denkt dat hij of zij iets voor carnaval in Buul kan betekenen om zich aan te melden", zegt Buulder Buk. Aanmelden kan met een mail of berichtje naar info@buulderbuk.nl of spreek de leden van de vereniging aan tijdens een van die activiteiten de komende weken.

Heel veel activiteiten

Buulder Buk: "We kunnen echt nog wel mensen gebruiken bij bijvoorbeeld de organisatie van de jeugdbontemiddag, Buulse Zittingen op en achter het podium, optochtbegeleiding, verkeersregelaars bij allerlei activiteiten, klaarzetten van de zaal, onderhoud en gereedmaken van de prinsenwagen, organisatie binnen diverse commissies, vervullen van representatieve taken en bestuurstaken en nog heel veel meer wat zo snel niet te bedenken is." Meelopen kan al direct bij elke activiteit die ze nog hebben voordat het aswoensdag is.

Steekje los?

Na deze zwarte kruisjesdag gaan ze weer aan de slag voor een nieuw seizoen. "Ook dan ben je van harte welkom. Je hoeft hierbij niet per definitie een taak te kiezen waar je een steek bij op gaat zetten, een steekje los kan soms ook geen kwaad om creatieve processen te kunnen stimuleren", sluit Buulder Buk af.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie