Luister
muziek
18 februari 2023 - 15:11
Deel dit artikel:

Buulder Buk werkt met QR-code in carnavalsoptocht

CV Buulder Buk introduceert de QR-code in hun carnavalsoptocht op dinsdag 21 februari. Het is voor hen een belangrijke volgende stap.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Bart Lijten
Advertentie

Alle inschrijvingen voor de optochten van CV Buulder Buk zijn verwerkt. Individuelen, kleine, grote groepen en wagens. Ze zijn er in kleuren en maten, zo belooft de Budelse carnavalsvereniging. De volgordes zijn bepaald en de programmablaadjes worden gedrukt. De optochtcommissie van CV Buulder Buk is elke keer weer druk met de organisatie van deze jaarlijkse hoogtepunten voor Budel en omgeving tijdens carnaval 2023. "Natuurlijk zijn we voor een heel groot deel afhankelijk van de deelnemers die zich inschrijven", zegt de vereniging. "Gelukkig zijn die er weer na de bekende noodzakelijke onderbreking. Zij laten het publiek en CV Buulder Buk niet in de steek."

Collecte

Nu hopen ze ook dat het publiek hen en de deelnemers niet in de steek gaat laten. Buulder Buk: "Want het maken van al deze creaties kost naast behoorlijk wat tijd en energie ook de nodige euro’s. Kosten die de deelnemers, vaak maar deels, hopen terug te verdienen met het prijzengeld dat carnavalsverenigingen beschikbaar stellen voor de deelnemers. Ook CV Buuulder Buk wil haar deelnemers elk jaar opnieuw belonen met een representatieve vergoeding. Dat kunnen we eigenlijk alleen maar doordat we jaarlijks grote steun krijgen vanuit het aanwezige publiek. De collectanten worden niet overgeslagen en komen niet vergeefs langs. Toch merken ook wij dat steeds meer mensen geen contant geld meer op zak hebben als ze erop uit trekken."

QR-code scannen tijdens optocht

Daarom doet de QR-code zijn intrede op de programmablaadjes van de optochten. Deze kan gescand worden en hiermee kan op eenvoudige wijze een donatie gedaan worden aan de organisatie van de optocht. "Alle beetjes die helpen en maken uiteindelijk een grote hoop", zegt Buulder Buk.

Ben je het vergeten tijdens de optocht, dan kun je thuis ook altijd nog even geld overmaken. Middels de QR-code kun je direct een bedrag van 1,11 euro, 2,22 euro of 5,55 euro doneren. Je kunt op deze manier ook sponsor van de optocht worden voor 50 euro. De gehele opbrengst van de collecte komt ten goede aan de prijzenpot voor de jeugd- en grote optocht. De QR-code is hieronder ook al te vinden en te scannen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie