Luister
muziek
28 februari 2023 - 15:19
Deel dit artikel:

Gouden Bok voor MTC De Cityriders

MTC De Cityriders uit Budel heeft een prestigieuze onderscheiding van CV Buulder Buk ontvangen. Het gaat om de Gouden Bok.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Joost van Rooij
Advertentie

Opnieuw werd de Gouden Bok op een laat moment in het carnavalsseizoen uitgereikt. Het was al dinsdag na de optocht en hij was dit jaar nog niet van stal gekomen; de hoogste onderscheiding van CV Buulder Buk. En dat kan betekenen dat hij of in het geheel niet uitgereikt wordt of dat er toch nog één of meerdere personen verrast kunnen worden. De Gouden Bok is de hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging Buulder Buk en wordt ten hoogste eenmaal per jaar toegekend.

De Gouden Bok wordt uitgereikt aan een persoon of groep die zich op de een of andere manier zo heeft geprofileerd, dat toekenning van deze trofee op zijn plaats is.

Het verschil met de Orde van Verdienste is dat de Gouden Bok ook aan groepen uitgereikt kan worden. Een groep die dat al vele jaren waarmaakt zijn de mannen en vrouwen van MTC De Cityriders. Niet altijd voor iedereen zichtbaar in de spotlights van het carnavalsgedruis, maar wel achter de schermen.

“Bij activiteiten als Ut Get Beginne, De Boerenbrulluft, de Jeugdoptocht en de Grote Optocht op dinsdag kunnen we al vele jaren niet zonder de hulp van de vele vrijwilligers van deze club”, zegt CV Buulder Buk.

Verkeersbegeleiding is noodzakelijk om deze activiteiten te kunnen en mogen organiseren. En daar zorgen zij met een groot team al vele jaren voor bij deze activiteiten. Niet altijd de meest prettige taak om te vervullen. Immers ze zijn vaak al heel vroeg in de weer om bij de opstelling van de optocht het verkeer in goede banen te begeleiden. En ook de temperatuur is niet altijd even aangenaam. Maar ze zorgen er wel voor dat zowel deelnemers als publiek veilig kunnen genieten van de optocht.

Voorzitter Jean-Pierre Bax reikte deze bijzondere onderscheiding na de optocht op 21 februari uit tijdens een bijeenkomst voor medewerkers aan de Grote Optocht in de Prowisezaal van De Borgh. Naast het beeld van de Buulse Bok kregen ze ook drie draagspelden die een vereniging bij de toekenning van deze bijzondere onderscheiding vanaf 2023 krijgt.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie