Luister
muziek
5 februari 2024 - 15:25
Deel dit artikel:

Al 55 jaar zorgt deze band voor de openingsact in carnavalsoptocht Budel

Carnaval is een feest dat bol staat van tradities en jaarlijks terugkerende gebeurtenissen. Bij de carnavalsoptocht in Budel, die dit jaar op dinsdag 13 februari door het centrum van het dorp trekt, is de deelname van Showkorps O&V uit Nuenen al 55 jaar een vaste opening van dit kijkspektakel.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

De letters 'O&V' staat voor 'oefening en volharding'. Deze show- en marchingband heeft een internationale uitstraling en treedt vanuit het Brabantse Nuenen op in vele plaatsen in binnen- en buitenland. Op internationale mars- en showwedstrijden wordt hun optreden meermaals bekroond met mooie prijzen. In 2021 behaalden ze de eerste prijs voor de show 'Africa' tijdens de internationale mars- en showwedstrijden in Hamont. In 2022 werden ze in de '2nd divisie show' Wereldkampioen op het WMC in Kerkrade en dit jaar zijn ze tweede geworden tijdens het wereldkampioenschap in Rastede tijdens de Rasteder Musiktage in Duitsland.

In hun drukke jaarprogramma reserveren ze altijd de carnavalsdinsdag voor hun deelname aan de optocht in Budel. En dit keer al voor de 55ste keer. "Ze gaan voorop in deze voor de regio unieke optocht met hoogstaand blaas- en slagwerk. Met een hun hoge showgehalte een waardige opening voor al het andere wat er nog komen gaat", zegt CV Buulder Buk.

Om 13.30 uur zullen zij zich na het startschot door het prinsenpaar van CV Buulder Buk weer van hun beste kant laten zien en horen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie