Luister
muziek
21 februari 2024 - 21:39
Deel dit artikel:

Buulder Buk haalt meer dan 10.000 euro op met collecte tijdens optochten

CV Buulder Buk heeft 10.500 euro opgehaald met hun collecte in de optochten van Budel afgelopen carnavalsdinsdag en -zaterdag. "Een mooie waardering waarvoor we iedereen willen bedanken", zegt de carnavalsvereniging.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Michel Achten
Advertentie

Voor bezoekers aan de optocht Budel is het niet vreemd dat er tijdens de optochten gecollecteerd wordt. Een bewuste actie die CV Buulder Buk al jaren houdt op de dinsdag en op kleinere schaal ook bij de jeugdoptocht op carnavalszaterdag. Er kan fysiek gedoneerd worden met euro’s in het collectezakje of de spaarpotten aan de collectewagen. Maar ook digitaal via de QR-codes.

Geld voor de optocht

Bij de grote optocht wordt er door twee fanatieke Buulse carnavalisten op ludieke manier naar een bijdrage gehengeld. Voor alle duidelijkheid moet nogmaals gesteld worden dat de opbrengst van deze collecte voor 100 procent besteedt wordt aan de deelnemers van de optocht in Budel. Deze deelnemers weten jaarlijks velen naar het 'Bokkerijk' te trekken voor een optocht waar alle deelnemers van individueel tot wagens van kwalitatief hoog niveau zijn. De organisatie van een dergelijke optocht vraagt veel inzet van alle leden van de commissie Optochten. Vanuit de verenigingskas moeten vele, vaak grote, organisatiekosten voldaan worden. Kosten die de vereniging moet verkrijgen door de organisatie van andere activiteiten en sponsoring door bedrijven.

Goed gevulde prijzenpot bij optocht in Budel

Daarnaast is het belangrijk dat de deelnemers kunnen rekenen op een goed gevulde prijzenpot, om enige vorm van vergoeding te hebben voor de kosten van hun creaties. "Het is fijn om te merken dat de toeschouwers hierin een jaarlijks stijgende bijdrage leveren door gul te geven bij de collecte", zegt CV Buulder Buk. "Zowel in contanten als via de QR-codes."

'Mooie waardering'

Bij de Jeugdoptocht kwam ruim 1.500 euro in de prijzenpot en voor de grote optocht is voor ruim 9.000 euro verzameld voor de prijzenpot. "Een mooie waardering waarvoor we iedereen voor willen bedanken. Alsnog een waardering laten blijken kan, want de QR-codes blijven nog wel actief en zijn te vinden op buulderbuk.nl."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie