Luister
muziek
20 september 2023 - 11:31
Deel dit artikel:

Muuzevangers trappen carnavalsseizoen af met Tonpratersavond, met namen uit de regio

Het is de inmiddels vertrouwde aftrap van het carnavalsseizoen: de door CV de Muuzevangers georganiseerde jaarlijks Tonpratersavond in De Smeltkroes, met een selectie van de allerbeste tonpraters uit de regio. "Nadat we vorig jaar de draad weer oppakten, gaan ze dit jaar een weekje eerder in de ton", kondigt de organisatie aan.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Ze zijn namelijk op zaterdag 21 oktober, vanaf 20.15 uur te zien. Dan zorgen ze voor een avondje onbekommerd lachen. PIAS uit Eindhoven verzorgt wederom de muzikale intermezzo’s.

Robert van Dijk uit Soerendonk

Het spits wordt afgebeten door Robert van Dijk uit Soerendonk. Robert is in het dagelijks leven een reclamemaker uit Ammerzoden, en woont dus nét aan de verkeerde kant van de Maas. Evengoed boekt hij overal in Brabant succes met zijn typetje van Fonske Fontanello, de waarzegger. Het werd er winnaar mee van De Goeie To(o)n en hij won de Frans Brugmansprijs.

Tom van Osch

De tweede tonprater is ‘onze eigen’ Tom van Osch, vorig jaar in Maarheeze nog te zien in zijn creatie als niet te benijden bruidje tijdens de Bonte Avonden. Als derde tonprater voor de pauze verwelkomen we Dirk Kouwenberg uit Nuland, wiens prijzenkast al aardig vol begint te raken; zo wist hij begin dit jaar beslag te leggen op de 2e plaats tijdens de Zuid-Nederlandse kampioenschappen en won hij de publieksprijs bij de Brabantse Kampioenschappen.

Hans Keeris uit Knegsel

Na de pauze pakt Hans Keeris uit Knegsel de draad weer op. Hans toert al vanaf 2010 buiten de dorpsgrenzen, maar stond tien jaar daarvoor al in de ton. Een ‘ouwe rot in het vak’ dus, die de kneepjes van het tonpraten wel kent. Riza Tisserand sluit als vijfde tonprater de avond af. Hij is, in tegenstelling tot Hans, juist vrij nieuw in het vak. Als tekstschrijver voor tv-programma 'Dit was het nieuws' en deelnemer aan 'Padoem Patsss!' was hij al bekend met comedy, maar de Sterkselse Rob Scheepers heeft hem geïntroduceerd in de wereld van het tonpraten. Een wereld die hij als Amsterdammer tot dan toe niet kende, maar waarin hij zich vast heeft voorgenomen om de eerste succesvolle Amsterdamse tonprater te zijn.

Tickets kopen voor Tonpratersavond

Kaarten voor deze fantastische avond kosten 14,50 euro en zijn vanaf vrijdag 29 september te koop in de Muuzesjop. Leden van CV de Muuzevangers profiteren van een ledenprijs van 12 euro per kaartje tijdens een speciale ledenvoorverkoop op deze dag van 19.30 tot 20.30 uur. Hierna start de reguliere voorverkoop. Wees er wel snel bij, want net als in voorgaande jaren was deze avond vorig jaar al snel uitverkocht. En let op als je nog geen lid bent van CV de Muuzevangers: als je vóór de Tonpratersavond zelf besluit om lid te worden voor een bedrag van 11,11 euro per jaar, krijg je een toegangsbewijs voor deze avond gratis. Meld je daarvoor als lid aan via secretariaat@muuzevangers.nl, dan sla je twee vliegen in één klap.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie