Luister
muziek
14 december 2023 - 06:05
Deel dit artikel:

Jeugd pakt de aandacht voor Harlekyn in Maarheeze: 'We zijn nog geen steek verder'

De onzekerheid over de toekomst van jeugdcentrum Harlekyn in Maarheeze is groot. "De aandacht die wij al bijna vijftig jaar aan de jeugd uit Maarheeze en omstreken geven, krijgen we niet terug van gemeente Cranendonck", zegt oud-medewerker Joost van den Borne op social media.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

In een video, waarbij Van den Borne voor JC Harlekyn staat, legt hij uit hoe de plek voor hem belangrijk is geweest. "Ik heb hier misschien wel een paar duizend keer de deuren mogen openen. Het is een van mijn grootste leerscholen." Nu het pand in commerciële handen is, is de toekomst van JC Harlekyn onzeker.

Het huidige bestuur van de uitgaansgelegenheid in Maarheeze weet niet waar het aan toe is. "Steeds wordt er weer iemand anders (vanuit de gemeente, red.) naar voren geschoven om het gesprek aan te gaan. Maar we zijn nog geen steek verder", zegt Joost van den Borne. "Er zijn concrete dingen per mail besproken en daarna komt er alsnog de vraag om met een langetermijnplan te komen zodat de gemeente dan met een kortetermijnplan kan komen. Daarnaast werd de vraag gesteld wat het maatschappelijk belang is van Harlekyn. Dat ze die vraag nog durven stellen na 48 jaar."

Met de video op zijn social media, hoopt Van den Borne de aandacht weer op JC Harlekyn te leggen. "Wij zouden het geweldig vinden om zoveel mogelijk filmpjes te ontvangen zodat we die vertrouwde plek nog minimaal vijftig jaar aan kunnen bieden in Maarheeze."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie