Luister
muziek
14 februari 2024 - 15:37
Deel dit artikel:

Voor de hoogste bieder: deze carnavalswagens staan in de uitverkoop

Weinig werk en toch pronken met een mooie wagen in de optocht volgend jaar: dan moet je nú je slag slaan. Op verschillende verkoopsites wordt een groot aantal carnavalswagens aangeboden. Voor de snelle beslissers: de wagens zijn van een oud vrouwtje geweest en hebben altijd binnen gestaan. Bovendien staan er weinig kilometers op de teller. De routes van een optocht zijn slechts enkele kilometers lang. We zetten de mooiste vondsten voor je op een rij.

cranendonck24
  / Corné Verschuren
  • Beeld - Michel Achten
Advertentie

Themawagen Halloween
Bas Koekoek en zijn kompanen van de CV de Uileballekes uit Standdaarbuiten zijn maandagavond net terug uit Zevenbergen waar ze de optocht hebben gereden. "Met onze club kopen, verkopen en verhuren we carnavalswagens. Meestal hebben we er steeds drie in voorraad. Die kopen we in België. We knappen de wagens op, daarna worden ze verkocht of verhuurd. Dan verdienen we er ook nog wat aan", vertelt Bas.

Volgens hem is de koop - en verkoop ook noodzaak om de optochten te laten bestaan. "Veel bouwclubs of carnavalsverenigingen hebben geen hal of loods meer waar ze kunnen bouwen. Die huren dan een wagen bij ons. Onze huurwagens wisselen steeds van plaats." Op Marktplaats biedt CV de Uileballekes de themawagen Halloween aan. Voor welke bod maakt de aanstaande koper kans? Bas: "Voor dergelijke wagens zit het tussen de 1500 en 3000 euro."

Verlichte carnavalswagen
Voor de hoogste bieder: de verlichte Slakkenrace met pakken en muziek uit Sint Athonis. Neem er de tijd voor want het duurt even voordat de praalwagen de optocht heeft uitgelicht.

Ruimteschip uit Budel
Wil je als vereniging Elon Musk achterna? Met dit zelfrijdende ruimteschip gaat dat zeker lukken. Trek de portemonnee maar open want het is nu of nooit.

Woningnood in Deurne
Een compleet ingericht huis voor 450 euro? Voor dat bedrag kun je niet sukkelen! Doe er nog wat bij en je bent ook eigenaar van de kleding van de loopgroep en de bijpassende muziek.

Rad van Fortuin in Schaijk
Een prachtig SpeedWheel voorzien van alle toeters en bellen. Handig voor als je je draai niet kunt vinden. Het is een lot uit de loterij. Voor 777 euro ben jij de volgende eigenaar!

Alles voor een kratje bier!
Deze bierpul is gratis en voor niks af te halen in Lieshout. Nou ja, voor niks. Een kratje bier is altijd welkom bij de makers. Grote kans dat de pul al is opgehaald.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie