Luister
muziek
18 juli 2020 - 12:02
Deel dit artikel:

Onduidelijkheid over bibliotheek Maarheeze blijft, maar ze gaan weer open

De geplande overname van de Smeltkroes door nieuwe exploitanten gaat niet door, waardoor de Bibliotheek haar plannen voor een uitleen- en activiteitenvoorziening in de foyer nu niet kan realiseren. Dat zegt Bibliotheek De Kempen. De bieb hoopt dat er snel duidelijkheid komt zodat ze kunnen bouwen aan toekomstbestendig bibliotheekwerk in Maarheeze.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Vanaf maandag 20 juli is Bibliotheek Maarheeze weer geopend op dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. In de Bibliotheek is vanaf dit moment de collectie voor volwassenen en een deel van de jeugdboeken, wegens een geplande verhuizing, te vinden.

Daarnaast kunnen leden via de website of Ebieb-app jeugdboeken en andere materialen voor volwassenen uit de gehele collectie van Bibliotheek De Kempen gratis reserveren en laten bezorgen in Bibliotheek Maarheeze.

Toekomst
Vorig jaar is door Bibliotheek De Kempen samen met inwoners uit Maarheeze gezocht naar, en besloten over, een nieuwe invulling van het Bibliotheekwerk. In diverse bijeenkomsten dachten ruim vijftig inwoners mee. De voorkeur ging hierbij uit naar het behouden van een plek in de Smeltkroes en een combinatie van uitleenfunctie en activiteiten. Hierover zijn door Bibliotheek De Kempen gesprekken gevoerd met onder andere de Smeltkroes.

Muzenberg
De jeugdcollectie van de Bibliotheek zal vanaf het nieuwe schooljaar grotendeels te vinden zijn in basisschool de Muzenberg. "Samen met de scholen, peuterspeelzaal en kinderopvang hopen we vanuit deze nieuwe plek optimaal het lezen en leesplezier te bevorderen bij kinderen en hun ouders", aldus Bibliotheek De Kempen. Over de precieze invulling van openstelling en activiteiten wordt later bericht.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie