Luister
muziek
21 juli 2020 - 11:57
Deel dit artikel:

Vakantie in eigen land: dit zijn de regeltjes

Veel Nederlanders kiezen er dit jaar voor om in de zomer te vertoeven in eigen land. Hier gelden heel andere regels dan in het buitenland. Rijksoverheid heeft op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden als je op vakantie gaat in eigen land.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Evert Meijs / Rijksoverheid
Advertentie

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kun je je laten testen op het coronavirus. Zo controleren ze de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin.

Als je tijdens je vakantie klachten krijgt die passen bij het coronavirus, dan hoef je niet naar huis voor een testafspraak. Blijf op je vakantieadres en vermijd zoveel mogelijk andere mensen. Bel naar 0800-1202 en maak een testafspraak in de buurt van je vakantieadres.

Bel voor een afspraak met 0800-1202
Hou je burgerservicenummer (BSN) bij de hand.
Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test. Heb je andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351.

Let op: Behoor je tot een risicogroep of ben je ernstig ziek? Heb je bijvoorbeeld hoge koorts of ben je benauwd? Bel je huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.

Uitleg in eenvoudige taal
Bekijk de eenvoudige uitleg over de coronatest op de website van Steffie.

Video

Posters

Meer informatie

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie