Luister
muziek
28 oktober 2020 - 06:05
Deel dit artikel:

Jeugd Budelse gilde viert Oktoberfeest achter de laptop

De Oktoberfeesten in Sittard zijn voor de jeugd van het Sint Jorisgilde uit Budel ieder jaar een evenement om naar uit te kijken. Door corona ging daar een streep door. Het jaarlijks terugkerende feest is daarom ditmaal van achter de laptop gevierd. Thuis, in ieder zijn of haar eigen bubbel.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Sint Jorisgilde Budel
Advertentie

Geen Oktoberfeesten in Sittard dit jaar. Diverse schuttersgilden uit binnen- en buitenland konden dus niet door de binnenstad trekken om gezellig feestend af te sluiten in een van de grote paviljoententen. Dit geldt ook voor de jeugdige gildeleden van Budel. Verenigd in de Gilde Squad zijn ze er graag bij als er feest is. De laatste jaren doen ze dat samen met gildejeugd uit andere delen van de provincie.

Digitaal proosten
Dat weerzien tussen jeugdige gildeleden uit onder meer Budel, Haaren, Leenderstrijp en Soerendonk kwam er alsnog. In een online meeting, ieder thuis in zijn of haar eigen bubbel, allemaal in oktoberfeestoutfit. Er is digitaal geproost. Zo was het toch alsof ze even samen waren in die grote tent in Sittard. Met een quiz is de kennis over het Oktoberfeest tussen de leden van diverse gilden getest.

Europakoning
Grote verrassing van de middag was de digitale aanwezigheid van Europakoning Leo Niessen, die vanuit het Limburgse Linne aansloot bij het feestje. De jeugd heeft zich afgelopen zondag meer dan prima vermaakt en het smaakte naar meer.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie