Luister
muziek
28 oktober 2020 - 11:40
Deel dit artikel:

Sinterklaas komt met livestream naar Maarheeze

Het Sinterklaascomité van Maarheeze heeft een mooi alternatief voor de intocht gevonden. De goedheiligman verschijnt op 22 november via een livestream op de schermen bij de Maarheezer gezinnen.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Michel Achten
Advertentie

Info over de Sinterklaasintocht in jouw dorp? Laat het weten via redactie@cranendonck24.nl

Het is een mooie interactieve manier om alsnog de kinderen van het dorp te laten genieten van Sinterklaas. Via een chat kunnen er vragen gesteld worden aan de Sint. "We proberen het Sinterklaasgevoel vast te houden, al is dat in deze tijd erg moeilijk", ligt Bram Kluiters van het comité toe.

De organisatoren van Sinterklaasintochten in Cranendonck kwamen bijeen bij de gemeente. "Zij stelden dat vergunningsnemer verantwoordelijk is voor het handhaven van de 1,5 meter afstand. Dat is bij ons simpelweg onmogelijk", zegt Kluiters. En dus gaat de gebruikelijk fysieke intocht niet door.

Sinterklaas neemt op 22 november plaats in een studio. "Er is een regisseur en op die manier maken wij er een mooie show van. De show is vergelijkbaar met wat we altijd in de Smeltkroes doen, met een spel en vragen. Kinderen kunnen vragen stellen via een chatfunctie. En daarmee hebben we dan een goedgevuld programma."

Zwarte Pieten
Daarbij zijn ook een presentatrice en Zwarte Pieten aanwezig. Juist ja, zwarte Zwarte Pieten. "We hebben daar niet over gediscussieerd. We huren onze pakken altijd bij Stichting Jan van Cranenbroek in Budel en die werken met Zwarte Pieten. Wij blijven zwart handhaven", vertelt Kluiters. "We staan wel open voor de discussie, maar dit jaar hadden we wel iets anders aan ons hoofd. We hebben ons op de coronaperikelen gestort."

De livestream is op de dag te vinden op Facebook en YouTube. Ook op Cranendonck24 wordt de link gedeeld. Hou onze site, app en Facebookpagina dus in de gaten.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie