Luister
muziek
29 oktober 2020 - 16:25
Deel dit artikel:

Boy Jansen brengt met Grote Klets Show een lach in jouw huiskamer

Boy Jansen gooit het de komende zondagen over een andere boeg. De Budelse tonprater staat dan niet in de ton ("Daar heb je publiek voor nodig") maar is te zien in een livestream, waarin hij een spelprogramma presenteert. Met daarbij nóg meer tonpraters. Lachen gegarandeerd dus. Dat is even wat anders dan uitvaartondernemer, wat hij ook nog is.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Facebook Grote Klets Show
Advertentie

Een tijdje terug komt Boy in gesprek met Willem Smits van licht- en geluidsbedrijf WSS in Maarheeze. Zij hebben in coronatijd groot succes met de Thuis voor de buis Party Show. Duizenden mensen in de regio hebben al meegespeeld met de quiz die live vanaf de bank te spelen is. Ideaal tijdens de 'intelligente lockdown'.
Zover is het nu (nog) niet, maar Willem vraagt Boy of het iets is om tonpraters te gaan livestreamen. "Maar dat zag ik niet zo zitten", vertelt Boy. "Een act voor de camera, zonder publiek, is niks." Maar het idee om iets met tonpraters te doen blijft.

Zo komen ze op het plan om een spelprogramma op te zetten. Mensen kunnen thuis live meespelen. En zo ontwikkelt zich de Grote Klets Show die komende zondag voor het eerst op het programma staat. "Ik ben de presentator en iedere zondag zijn twee tonpraters te gast. Zij zijn panellid en gaan het spel tegen elkaar spelen." Komende zondag zijn Joep de Wildt en Freddy van den Elzen te gast.

'Spannend'
Als je denkt dat de grappenmakers zich in lollige pakjes gaan heisen, dan heb je het mis. "Ik vind het heel spannend, we staan er als onszelf. Dat is heel anders dan wanneer je daar als stewardess je ding staat te doen", vertelt Boy. "Wat gaan mensen ervan vinden? Het wordt geen tonpraatavond. We proberen dat ook duidelijk te communiceren."

Het is een interactief spel, waarbij het draait om de gezelligheid. Daarnaast zijn prachtige prijzen te winnen. Onder meer bleutoothspeakers, gratis optredens van tonpraters, een videoboodschap van Berry Knapen uit Heeze en zelfs een reis. Daarnaast krijgen de winnaars een 'kijkkaartje' voor de week erna.

Groot contrast
Het is een heel nieuwe ervaring voor Boy Jansen. Niet alleen staat het buiten zijn talent als tonprater, maar nog verder buiten zijn werk als uitvaartondernemer. Zeker in de eerste coronagolf had Boy het retedruk.
Maar door de crisis viel ook 50 procent van zijn werkzaamheden weg, als tonprater. "Normaal gesproken zouden we in deze tijd ongeveer 5 of 6 optredens per week doen. Nu zijn het er nul", legt Boy uit. "Maar ik wil niet zielig doen. Er zijn bedrijven die veel harder getroffen worden. Dat ik als tonprater mijn publiek mis, is veel minder erg."

Tickets
Met het nieuwe livestreamconcept hoopt de Budelse tonprater zijn begroting enigszins een boost te geven. Ze gokken zo'n 400 tot 500 kaartjes te verkopen voor de eerste Grote Klets Show. Ze zijn er klaar voor, de studio is opgebouwd in de bedrijfshal van WSS in Maarheeze. Er zijn een onbeperkt aantal tickets te koop. Dus sla je slag HIER.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie