Luister
muziek
28 oktober 2020 - 15:29
Deel dit artikel:

Sinterklaasfilm als alternatief voor intocht in Budel-Schoot

De intocht van Sinterklaas verloopt in heel Cranendonck dit jaar anders. Zo meldden we eerder vandaag over de alternatieve intochten in Maarheeze en Gastel. In Budel-Schoot treedt de goedheiligman via een sinterklaasfilm de huiskamers binnen.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Stichting Sint in Schoot
Advertentie

Info over de Sinterklaasintocht in jouw dorp? Laat het weten via redactie@cranendonck24.nl

Het traditionele ontvangst op het Stationsplein en in de Reinder in Budel-Schoot zijn vanwege corona niet mogelijk. Daarom brengt de stichting Sint in Schoot (SIS) de aankomst van de goedheiligman via een speciale sinterklaasfilm de huiskamer binnen. Dat gebeurt op zondag 15 november vanaf 12.00 uur. Kinderen kunnen dan de aankomst van Sinterklaas achter de computer, vanaf de bank beleven. Dit kan later op de middag worden gecombineerd met een pietenbezoek (tot aan de voordeur) en een persoonlijke videoboodschap van de Sint.

Kees en Henk op zoek
Vooruitlopend op de Sint in Schoot-movie is er vanaf woensdag 11 november op de site alvast een teaser te zien. Ook dit jaar staan de avonturen van Kees en Henk centraal. Het duo gaat op zoek naar de geheime aankomstlocatie van de goedheiligman. Kees en Henk worden daarbij gevolgd door de kersverse SIS-verslaggever Lars.

Persoonlijke boodschap
De aankomst van Sinterklaas wordt op zondag 15 november vanaf 12.00 uur uitgezonden via dezelfde website. Daarnaast heeft Sinterklaas in zijn drukke agenda ook nog wat tijd gevonden om voor ieder gezin in Budel-Schoot een persoonlijke videoboodschap te maken. Het is de bedoeling dat dit filmpje op zondagmiddag, na de grote aankomstfilm, door ouders, verzorgers of opa’s en oma’s wordt vertoond. De videoboodschap wordt gecombineerd met het bezoek van twee Pieten, die een cadeautje én een traktatie voor kinderen tot en met 8 jaar aan huis komen bezorgen.

Filmticket
Het aanvragen van een videoboodschap (inclusief het cadeautje en de traktatie) is enkel mogelijk door een filmticket te kopen. De kaartjes kosten 2,50 euro per stuk en moeten voor ieder kind apart worden besteld. Dit kan uiterlijk tot vrijdag 6 november via de bestelpagina op de site. Hier staat ook meer informatie over de videoboodschap en pietenbezorgservice.

Speurtocht
Sint in Schoot heeft ook gedacht aan wat sinterklaasvermaak in de buitenlucht. Dit gebeurt in de vorm van een spectaculaire sinterklaasspeurtocht waaraan het hele gezin kan deelnemen. Met het spotten van Sinterklaas en zijn Pieten kunnen er punten worden verzameld. Wie de hoogste score weet te noteren, wint een leuke prijs. Deelnemen aan de speurtocht kan vanaf maandag 16 november tot 5 december.

Zwarte Pieten
"De pietendiscussie speelt natuurlijk ook bij ons", ligt Cindy Houben van de stichting toe. "Onze vergaderingen bestonden dit jaar vooral uit het realiseren van een aangepaste intocht. We hebben op hele korte tijd steeds opnieuw een plan moeten maken om voor de kinderen toch het Sinterklaasgevoel in en om huis te krijgen. We beseffen als Stichting Sint in Schoot dat de grote discussie steeds groter wordt en zullen dus dit wel meenemen in het overleg naar andere jaren. Ook de pieten die wij als stichting hebben zijn allemaal bekende van ons. Het is vooral voor het Sinterklaasfeest belangrijk om deze personen onherkenbaar te schminken. Wij zullen dus dit jaar niet gaan werken met echte roetveegpieten. Misschien is er een hier en daar wel een wit veegje te zien."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie