Luister
muziek
29 december 2020 - 11:18
Deel dit artikel:

Gloaze Kooi zamelt geld in voor horeca in Cranendonck

De Gloaze Kooi keert last minute toch nog terug in Cranendonck. Dit jaar zamelen de dj’s geld in voor de door corona hard getroffen horeca in onze gemeente.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Gloaze Kooi
Advertentie

Het leek er heel lang op dat er dit jaar een dikke vette streep door de Gloaze Kooi kon. Maar twee weken geleden is alles toch nog op poten gezet. “Normaal beginnen we in de zomer al met de voorbereidingen”, vertelt bestuurslid Sander Engelen. “We hebben de koppen een paar weken geleden bij elkaar gestoken en zijn aan de gang gegaan.”

Door de korte voorbereidingstijd is het evenement iets opgeschoven. Het vindt dit jaar niet tussen Kerst en de jaarwisseling plaats, maar in het eerste weekend van 2021. Op 1, 2 en 3 januari. Het begint vrijdagavond om 20.00 uur en eindigt zondagavond om 22.00 uur. Dit alles is te volgen via een livestream. “De locatie houden we geheim, anders komen er misschien toch mensen op af.”

Want dat is nou juist niet de bedoeling. Waar andere jaren de Gloaze Kooi veel bezoekers trekt, is het dit jaar helemaal coronaproof. “We willen zo min mogelijk reisbewegingen creëren. Daarom is alles online”, zegt Engelen. “We proberen wel bij horecazaken langs te gaan met een camera. Dat is online dan weer te zien.” De techniek wordt geregeld door WSS Audio & Light uit Maarheeze.

Activiteiten
De Gloaze Kooi is ditmaal dus een 50 uur durende liveshow. Ondanks de korte voorbereiding, heeft de organisatie een hoop dj’s uit de regio weten te strikken. Zo noemt Engelen onder meer DJ Hardy, DJ Siem, DJ Ganzz en DJ Nostalgie. Ook zijn er verschillende activiteiten op poten gezet. “Er komen live-kookprogramma’s, een horecaquiz, ochtendgymnastiek en een bingo. Ook de deelnemende horeca, twintig ongeveer, doen mee op hun eigen manier.” Zo zamelen de initiatiefnemers geld in, door een vergoeding te vragen voor de activiteiten. “Maar het is wel toegankelijk voor iedereen. Door een vergoeding te betalen, maak je kans op de prijzen.”

De onlineshow van de Gloaze Kooi is live te volgen via hun site. Ook Cranendonck24 houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen. Download onze gratis app en mis niets.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie