Luister
muziek
29 december 2020 - 16:33
Deel dit artikel:

Aantal nieuwe besmettingen in Cranendonck neemt afgelopen dagen af

Eindelijk wat optimistisch nieuws rondom het aantal nieuwe besmettingen in gemeente Cranendonck. De trend die landelijk geldt, lijkt ook in onze gemeente ingezet te zijn.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Dinsdag meldt het RIVM acht nieuwe positieve coronatests in Cranendonck. Datzelfde aantal is ook maandag gemeld. Daarmee is eindelijk eens een dalende lijn ingezet, waar het de afgelopen weken telkens op en neer golfde. Het is daarnaast het laagste aantal gemelde positieve tests sinds 15 en 8 december.

Landelijk
In een week tijd zijn er landelijk 67.388 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat meldt NOS. Een week eerder waren dat er 82.340, waarvan er zo'n 6000 vanwege een storing eigenlijk bij de week daarvoor hoorden. Het RIVM rekent daarom met een daling van 11,7 procent.

"Twee weken na de lockdown hadden we gehoopt op een duidelijk effect van de maatregelen", zegt Aura Timen, hoofd Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding bij het RIVM tegen NOS. "Er is een daling van de besmettingen met 11 procent, maar dat is nog niet heel veel." Meer daarover lees je HIER.

Ziekenhuisbedden
Ook is de bezetting van het aantal ziekenhuisbedden op dit moment hoger dan dat ie in de eerste coronapiek was. In totaal liggen er nu 2751 mensen met corona in het ziekenhuis. Daarvan liggen er 2077 buiten de intensive care.

Daling ziekenhuisopnamen
Er is in Cranendonck sinds 27 december ook geen nieuwe ziekenhuisopname door corona meer gemeld in Cranendonck. Ook dat is positief nieuws. Het is namelijk ook alweer een tijdje geleden dat er een aantal dagen achter elkaar geen ziekenhuisopname is gemeld.
Ook op landelijk vlak is het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen aan het dalen. Dat betekent dat er dagelijks nog wel veel bijkomen, maar dat het minder hard gaat. Alles over de landelijke, regionale en gemeentecijfers vind je op het coronadashboard van de Rijksoverheid.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie