Luister
Live
28 mei 2021 - 17:17
Deel dit artikel:

TERUGKIJKEN | Persconferentie kabinet, versoepelingen vanaf 5 juni

Demissionair premier Mark Rutten en demissionair minister Hugo de Jonge staan vrijdagavond weer voor de camera's voor een persconferentie. Hierin worden versoepelingen per 5 juni aangekondigd. Dat is hieronder om 19.00 uur live te volgen.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Eerder werd al bekend dat alle seinen op groen staan om te versoepelen en dat dat in grote lijnen zal gebeuren volgens 'stap 3' van het openingsplan. In die derde fase van het openingsplan mogen mensen weer vier bezoekers thuis ontvangen en kunnen bijvoorbeeld culturele instellingen zoals musea en theaters weer open. Ook kan er weer binnen worden gesport en kunnen restaurants en cafés op afspraak maximaal dertig gasten binnen ontvangen die op vaste plaatsen moeten zitten. De horeca mag ook tot 22.00 uur open zijn.

Leveringsproblemen Janssen-vaccins
Minister De Jonge houdt er rekening mee dat leveringsproblemen bij farmaceut Janssen gevolgen hebben voor het tijdstip waarop iedereen in Nederland zijn eerste vaccinatie heeft gekregen. Vanavond zal hij daar op zijn persconferentie meer over zeggen.

Bekijk hieronder live de persconferentie die om 19.00 uur start.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug