Luister
muziek
7 juni 2021 - 16:13
Deel dit artikel:

AK de Smeltkroes vol goede moed op weg naar volgend seizoen

Met de afgelasting van de voorstellingen van Gulzig waarmee Rob Scheepers, na eerder uitstel, het seizoen 2020-2021 zou gaan afsluiten, lijkt één conclusie wel gerechtvaardigd: het seizoen is als de spreekwoordelijke nachtkaars uitgegaan. Niet meer dan twee voorstellingen vonden eind vorig jaar plaats. Hierna bleef het podium maandenlang leeg. Dat heeft AK de Smeltkroes echter niet tegengehouden om alles in het werk te stellen om van het komende theaterseizoen wél een groot succes te maken. De laatste ontwikkelingen met betrekking tot corona geven daar gelukkig alle reden toe en er wordt hard gewerkt aan een mooie start in september 2021.

cranendonck24
  / AK De Smeltkroes
  • Beeld - Harm van Leuken / Minneboo Fotografie
Advertentie

Gelukkig hebben de meeste artiesten die vorig jaar op de planken van De Smeltkoes zouden verschijnen, aangegeven dat zij hun voorstellingen graag komen inhalen in het nieuwe seizoen. Alle kaarthouders zijn per mail op de hoogte gebracht van deze gewijzigde data. Voor voorstellingen die geannuleerd zijn, hebben zij het aanschafbedrag van hun entreekaarten retour ontvangen.

Veel van de voorstellingen van vorig jaar waren sneller uitverkocht dan gebruikelijk in verband met de beperking van de zaakcapaciteit. Wat de maximaal toegestane zaalcapaciteit volgend seizoen gaat zijn, is nu nog onduidelijk. Wel is besloten om de voorstellingen alléén doorgang te laten vinden als deze capaciteit aansluit bij het al verkochte aantal kaartjes. Op deze manier kan gegarandeerd worden dat iedereen die al kaartjes gekocht had de voorstelling ook daadwerkelijk bij kan wonen. Als blijkt dat de zaalcapaciteit groter kan zijn dan het aantal verkochte kaartjes, dan gaan die extra kaartjes vanzelfsprekend alsnog in de vrije verkoop.

Via de lokale en sociale media en de website van AK de Smeltkroes wordt dit bekend gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om hier op voorhand al actie te ondernemen en je per mail aan te melden, via reserveringen@akdesmeltkroes.nl, om op een wachtlijst geplaatst te worden. Bij het vrijkomen van extra kaarten word je dan door AK de Smeltroes benaderd om hiervoor in aanmerking te komen.

Twee voorstellingen extra
Naast deze negen inhaalvoorstellingen heeft AK de Smeltkroes voor het seizoen 2021-2022 ook twee nieuwe, extra voorstellingen geboekt om het aanbod compleet te maken. Op zaterdag 2 oktober 2021 verwelkomt Maarheeze vocalist en live performer Jennie Lena, die alle soul-, r&b-, gospel- en funkkleuren van haar muzikale palet gebruikt in de muziekvoorstelling Michael Jackson Unplugged. In een intieme setting neemt ze bezoekers mee langs drie decennia Michael Jackson en brengt ze een akoestisch eerbetoon aan de ‘King of Pop’ zoals alleen zij dat kan.

In het tweede gedeelte van het theaterseizoen zal op zaterdag 2 april 2022 de voorstelling CULTUREEL ERFGOED van cabaretier, acteur en regisseur Max van den Burg te zien zijn. Max, publieksprijswinnaar van Cameretten 2008, vraagt zich in deze dynamische, theatrale en muzikale one-man-show hardop af hoe hij als man van de wereld met zijn hippe sneakers kan ontsnappen aan het culturele erfgoed van zijn 80'er jaren jeugd van witte sportsokken, frikandellen speciaal en foute synthesizerdeuntjes.

Gefaseerd kaartaanbod
Eind augustus zal er in Cranendonck weer een brochure huis-aan-huis worden bezorgd, waarin alle cabaret- en muziekvoorstellingen op een rijtje staan. Daarnaast worden hierin de komende jeugd- en matineevoorstellingen toegelicht en welke exposities in De Smeltkroes te bekijken zullen zijn. Voorafgaand aan de verspreiding van de brochure is op de website al alle informatie over de voorstellingen en exposities terug te vinden én zijn entreekaarten voor de cabaret- en muziekvoorstellingen verkrijgbaar.

Omdat nu nog niet zeker is wat het tempo gaat zijn waarin de zaalcapaciteit beschikbaar komt, zullen de kaarten voor de nieuwe voorstellingen gefaseerd beschikbaar gesteld gaan worden. Ook hiervoor is er echter de mogelijkheid om op een reservelijst geplaatst te worden als de gekozen voorstelling uitverkocht blijkt en je deze tóch wilt bezoeken als daar weer kaarten voor zijn.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie