Luister
Live
20 mei 2021 - 06:15
Deel dit artikel:

Bibliotheken na vijf maanden weer open: 'We zijn ontzettend blij!'

Het heeft ruim vijf maanden geduurd, maar vanaf donderdag gaan de deuren van de bibliotheken weer open. “Hier hebben we lang op gewacht, we openen onze tien vestigingen dan ook direct zoveel mogelijk en hanteren geen aangepaste openingstijden”, vertelt Anneke Schellens, directeur-bestuurder van Bibliotheek De Kempen.

cranendonck24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Bibliotheek De Kempen

Het kabinet heeft de biebs op verzoek van de Tweede Kamer toegevoegd aan 'stap 2' van het heropeningsplan. De voorwaarden zijn best streng. Kijk voor een bibliotheekbezoek daarom altijd even op de website van Bibliotheek De Kempen.

Schellens: “We zijn ontzettend blij dat we weer helemaal open mogen, ook al werd de AfhaalBieb enorm gewaardeerd door onze leden.” De openstelling gaat echter wel gepaard met een beperking op het aantal bezoekers van één op 25 vierkante meter. “Dit betekent voor onze vestigingen dat we slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd mogen ontvangen. Het maximale aantal bezoekers wordt gemanaged via de winkelmandjes, die onze bezoekers nog wel kennen van vorig jaar.” De overige veiligheidsregels zijn te vergelijken met de werkwijze bij de terrassen. Bezoekers laten hun persoonsgegevens achter aan de deur. Nadat ze bevestigen dat ze klachtenvrij zijn krijgen ze toegang tot de Bibliotheek.

Voor extra toelichting, de maatregelen en openingstijden verwijst de bibliotheek je door naar hun website. Bibliotheek De Kempen is in onze gemeente ook actief in Maarheeze en Budel.

#Mijnbibliotheek
Landelijk grijpen de bibliotheken de heropening aan om op donderdag een vreugdegolf op sociale media te veroorzaken. Veel mensen hebben hun Bibliotheek de afgelopen periode enorm gemist. "We roepen alle Biebfans op hun vreugde hierover te delen op Facebook en Instagram via #mijnbibliotheek.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug