muziek
22 Mei 2024 15:09
Deel dit artikel:

Rood-Wit'67 voorkomt degradatie (voorlopig) door hattrick en gaat nacompetitie in

Rood-Wit'67/PLUS heeft door een verdiende overwinning op DESM de nacompetitie voor behoud van de 4de klasse bereikt.

cranendonck24
  / / Redactie

Zoals het er nu uitziet, speelt Rood-Wit'67 op 9 juni thuis en op 16 juni uit tegen SSA S.V. Lottum-GFC'33 uit Grubbenvorst.

De rood-witten begonnen sterk aan de wedstrijd en namen meteen het initiatief. Al in de achtste minuut was er al een goede kans voor Rood-Wit'67. Een prima voorzet van Nick Verheggen werd door Geert Compen tegen de paal gekopt. In de achttiende minuut was er een kans voor Jordi van Leeuwen maar zijn schot ging net voorlangs. In de dertigste minuut een eerste kans voor DESM, maar Ken Nijskens schoot de bal net naast. Net voor rust soleerde Steef Damen door de DESM-defensie, maar ook zijn schot ging langs. De ruststand was zodoende 0-0.

In de tweede helft een zelfde beeld. Een veel sterker Rood-Wit'67 dat de bal goed rond liet gaan, waardoor er weer kansen kwamen. In de 49ste minuut ging een kopbal van Jordi van Leeuwen maar net over; in de 58ste minuut een schot van Tom Ras net naast. In de zestigste minuut kwam de verdiende voorsprong. Een mooie voorzet van Nick Verheggen werd onberispelijk ingekopt door Jordi van Leeuwen: 1-0. Vier minuten later werd het 2-0, wederom door Jordi van Leeuwen die een splijtende dieptepass van Geert Compen ijskoud afrondde.

In de 67ste minuut kwam DESM terug tot 2-1 door Justin van den Schoor. Door dit doelpunt kreeg DESM weer hoop op een gelijkspel en werden de rood-witten zwaar onder druk gezet. Maar de defensie van Rood-Wit'67 hield stand onder leiding van de jonge doelman Dylan Heinrich die een prima wedstrijd keepte. Hij was het ook die in de 94ste minuut de bal ver uittrapte zodat de bal bij Jordi van Leeuwen kwam en hij vrij voor de keeper zijn derde doelpunt kon maken.

Eindstand: 3-1. Een verdiende overwinning voor de ploeg uit Budel-Dorplein. Zij kunnen nu gaan strijden om handhaving in de 4de klasse.