Luister
muziek
29 April 2024 22:12
Deel dit artikel:

Man achter monsterhit 'Roller Coaster' laat zich horen in Budel-Dorplein

Mercy John is, met drie uitstekend ontvangen albums, inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Hij staat binnenkort in het Cantinetheater in Budel-Dorplein.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

‘Nights on Fire’, zo luidt de titel van het nieuwe langverwachte derde studioalbum van Mercy John. De medeschrijver van Top 2000-hit Roller Coaster is, met drie uitstekend ontvangen albums, inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene.

Het nieuwe elf nummers omvattende album schreef Mercy John in de coronaperiode. Een tijd waarin ieders geduld op de proef werd gesteld, er steeds maar weer shows verplaatst werden en het succes van de mede-geschreven hit Roller Coaster vooral op de radio te horen was en niet live.

De nacht in

Maar nu is het tijd voor iets anders, tijd om naar buiten te gaan: de nacht in. Om iets nieuws te ontdekken. Om het leven te vieren dat voor ons ligt, maar ook om het leven te vieren van diegenen die Mercy John helaas in het afgelopen jaar zijn ontvallen. Want de nacht is ondoorgrondelijk, opwindend en verraderlijk tegelijk. Zeker wanneer ze in vuur en vlam lijkt te staan.

Tom Petty en Bruce Springsteen

De liedjes van Mercy John kenmerken zich door een persoonlijk verhaal. Een verhaal wat hij in kleine akoestische settings ook graag vertelt, zodat de nummers nog meer impact krijgen. De muziek van Mercy John is duidelijk geïnspireerd door artiesten en bands als Tom Petty en Bruce Springsteen. Maar ook invloeden van artiesten als Ryan Adams, The Jayhawks zijn hoorbaar.

Terwijl hij gebruikmaakt van de akoestische of elektrische gitaar en soms de mondharmonica, probeert Mercy John liedjes te schrijven die in je hoofd blijven hangen. Liedjes over universele liefde, trouw, maar ook spijt en wanhoop. Johns jeugd op het platteland van Noord-Brabant klinkt door in de muziek die hij maakt.

Tickets kopen

Mercy John staat op 11 mei in het Cantinetheater in Budel-Dorplein. De zaal is open vanaf 20.00 uur, aanvang 20.30 uur en kaarten koop je via cantinetheater.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie