muziek
03 Juni 2024 22:12
Deel dit artikel:

FOTO’S: Grote vreugde nadat sv Budel achterstand ombuigt in strijd om promotie

Sv Budel heeft de tweede ronde van de nacompetitie bereikt voor promotie naar de 2de klasse. FC Hoensbroek werd met 3-1 verslagen.

cranendonck24
  / Sv Budel
  • Beeld - Hennie Roosen

De talrijk opgekomen toeschouwers van zowel sv Budel als FC Hoensbroek zagen in de beginfase een aftastende wedstrijd. Dit veranderde na tien minuten, toen FC Hoensbroek met 0-1 de leiding nam na een misverstand in de defensie van sv Budel.

Youri Bogers kreeg meteen daarna een grote kans om te scoren. Hij omspeelde de keeper maar twijfelde daarna net te lang om te scoren. Aan de andere kant moest Luuk Smolenaers redding brengen op een kopbal van de spits van Hoensbroek.

In de 38ste minuut krijgt sv Budel net buiten het zestienmetergebied een gemakkelijk gegeven vrije trap. Sepp Aendekerk weet hier wel raad mee en schiet de bal geweldig binnen. Sv Budel dringt de tegenstander steeds verder terug en krijgt nog kansjes via Rik Bogers en Luc Nouwen, maar het vizier staat niet scherp. Ruststand: 1-1.

Na rust ging sv Budel dominanter spelen, het tempo ging omhoog en het heerst. Nouwen ziet een schot over gaan en een actie van Bogers op de achterlijn levert niet het gewenste resultaat op. Finn Bogers komt in de ploeg voor Jasper Beerten.

FC Hoensbroek heeft handen en voeten nodig om de dadendrang van sv Budel te weerstaan en dat levert ze ook verschillende gele kaarten op. Een voorzet van Finn Bogers kan net niet binnengetikt worden door Koen Bogers en Luc Nouwen. Thijs van Geldorp en Wouter Spee komen een kwartier voor tijd in de ploeg voor Rens Vrijsen en Finn Adams.

Tien minuten voor tijd komt sv Budel verdiend op voorsprong. Het is aanvoerder Rik Bogers die vanaf 16 meter uithaalt. De bal wordt nog van richting veranderd, waardoor de keeper van Hoensbroek kansloos is. De vreugde is groot bij de oranjehemden.

Stan van Leeuwen en spits Sem Jansen komen in de ploeg voor de moegestreden Rik Bogers en Luc Nouwen.

In de laatste minuten krijgt FC Hoensbroek nog een rode kaart na onbesuisd doorlopen op keeper Luuk Smolenaers. De blessuretijd is inmiddels aangebroken en het is de net ingevallen Jansen die door Bogers de diepte wordt ingestuurd en hij schiet sv Budel in veilige haven.

Even later fluit de scheidsrechter voor het laatst en blijft Budel in de race voor promotie naar de 2de klasse. Komende zondag staat de volgende wedstrijd op het programma. Sv Budel speelt dan opnieuw thuis, tegenstander is Venlosche Boys, dat vecht tegen degradatie. Aanvang is om 14.30 uur. Mocht deze wedstrijd ook gewonnen worden, dan staat de week erop de finale op het programma.