muziek
16 Juni 2024 11:00
Deel dit artikel:

Liveblog gesloten: Sv Budel wint overtuigend en promoveert

Welkom in ons liveblog. Hier vind je de laatste updates over de wedstrijd sv Budel tegen EGS'20. Een plek in de tweede klasse staat op het spel. De wedstrijd start om 12.00 uur.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Sv Budel

Tussenstand op dit moment: 5-1 voor sv Budel
Herlaad deze pagina voor nieuwe updates over de wedstrijd.

De recente updates:

Promotie!

Sv Budel wint overtuigend en promotie is daarmee een feit.

89’ | Wissels

De laatste twee wissels: Sepp Aendekerk en Wouter Spee gaan eraf en Sem Janssen en Daan Kooken komen erbij.

88’ | Goal!

5-1 door Luc Nouwen! Het feest is compleet.

81’ | Publiekswissel

Ook Rens Vrijsen krijgt bij zijn afscheid een publiekswissel. Stan van Leeuwen komt voor hem in de ploeg.

77' | Weer raak!

Het staat 4-1 voor sv Budel! De net ingevallen Finn Bogers scoort. De wedstrijd lijkt beslist.

74' | Wissel Beerten

Twee doelpunten in zijn afscheidswedstrijd: Jasper Beerten krijgt een publiekswissel. Finn Bogers komt erin. Ook Rik Bogers verlaat het veld. Luc Nouwen komt erin voor hem.

73' | Goal!

Sv Budel scoort weer! Het staat nu 3-1 door een prachtige lob van Jasper Beerten. Het is de tweede treffer van Beerten.

67’ | Geel voor Vrijsen

Rens Vrijsen krijgt terecht geel na een overtreding. Stand nog altijd 1-2 voor sv Budel.

56' | Gele kaart

De eerste gele kaart van deze verder sportieve wedstrijd is voor EGS'20, na het onderbreken van een veelbelovende aanval.

Voor laatst in 1996

In 1996 promoveerde sv Budel voor het laatst naar de 2de klasse, door in de finale van de nacompetitie te winnen van Sint Michielsgestel. Doelpunten werden toen gemaakt door James Thomas, William Hoeymans en Marc Brouns en sv Budel speelde lange tijd met tien man, omdat Jeroen Derks tweemaal geel kreeg. Het kan dus een bijzondere zondag worden vandaag.

Spanning stijgt

Nog drie kwartier te spelen in Weert. Het is de apotheose van een lang seizoen en de finale van de nacompetitie. Als sv Budel vandaag wint, promoveren ze naar de 2de klasse. Dat zou heel knap zijn, aangezien ze vorig seizoen ook al promoveerden, door kampioen te worden in de 4de klasse.

Volle bus

Met een bus vol supporters is sv Budel afgereisd naar sportpark Drakesteyn in Weert. Het is goed druk langs het veld.

45' | Rust

Het is rust in Weert. Sv Budel gaat met een voorsprong naar binnen door goals van Jasper Beerten en Youri Bogers.

31' | Doelpunt!

Sv Budel staat weer op voorsprong. In de 31ste minuut is er een goede aanval, die door Youri Bogers overtuigend wordt afgerond: 1-2.

30' | Halfuur voorbij

Er zijn inmiddels dertig minuten gespeeld. De stand is nog steeds 1-1. Er zijn weinig grote kansen geweest na de twee doelpunten.

4' | En weer gelijk

Het is ook weer razendsnel gelijk. EGS'20 maakt 1-1 in de vierde minuut.

1' | Goal na 30 seconden!

Sv Budel staat al 1-0 voor! Na 30 seconden scoort Jasper Beerten.

0' | Finale gaat beginnen

Sv Budel en EGS'20 zijn er klaar voor. De finale van de nacompetitie gaat van start.

Kantine sv Budel open

Op zondag 16 juni 2024 speelt sv Budel om 12.00 uur de finalewedstrijd van de nacompetitie tegen EGS'20 bij Wilhelmina'08 in Weert. Na afloop van deze wedstrijd zal de kantine om 14.30 uur geopend worden en kan de EK-wedstrijd Polen tegen Nederland hier bekeken worden.

Mocht sv Budel promoveren, dan wordt de selectie in de loop van de wedstrijd verwacht en zal er een huldiging plaatsvinden in de kantine.