Luister
muziek
09 Augustus 2023 06:05
Deel dit artikel:

Vaste gasten Brugse Heide willen horeca weer open: 'Wij zijn hier de dupe van'

Dertig vaste gasten van vakantiepark Brugse Heide in Valkenswaard schakelen de politiek in om de horeca op het park van Peter Gillis weer te openen. Dat blijkt uit initiatiefnemers van de actie en een brief die in handen is van Valkenswaard24.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

De horeca op vakantiepark Brugse Heide is sinds vorige maand gesloten. Burgemeester Anton Ederveen besloot om de horeca te sluiten vanwege vermoedens van misbruik van de vergunning voor 'criminele activiteiten'. Daarnaast hield eigenaar Gillis de horeca al open, wat in strijd was met de regels volgens de gemeente Valkenswaard. Zijn horecavergunning was namelijk al ingetrokken.

Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen om de horeca te sluiten. Het is niet voor het eerst dat de horeca dicht moet op een park van Peter Gillis. Dit gebeurde deze week ook al bij Slot Cranendonck in Soerendonk.

'Een domper'

Nu de horeca bij Brugse Heide dicht is, tasten de vaste gasten in het duister. Voorheen werden daar namelijk activiteiten door hen georganiseerd. Volgens een bron gaan meer dan dertig vaste gasten van het vakantiepark contact opnemen met het gemeentebestuur van Valkenswaard. Dat doen ze onder meer middels een brief. Daarin staat: "Dat de gemeente besloot de horeca dicht te gooien, was voor ons een domper! Zelfs voor de kinderen die geen ijsje meer konden kopen."

Verder staat in de brief het volgende: "De gemeente heeft niet in de gaten dat alle gasten hier de dupe van zijn. Helaas is er op dit moment helemaal niks mogelijk. Denk aan muziek op eigen veld (wat wij als gasten zelf willen organiseren), leuke dingen ondernemen met de kinderen (denk aan een stormbaan)."

Mogelijkheden

Volgens de gasten van het park stonden er diverse activiteiten gepland, waaronder een muziekweekend, barbecue en schuimparty. "Al deze activiteiten zouden vanuit de gasten zelf georganiseerd worden en de kosten worden gedekt door de gasten die aan de activiteiten deelnemen." De vraag van de initiatiefnemers aan de gemeente is dan ook: "Wat zijn nu nog de mogelijkheden als gast op het vakantiepark Brugse Heide?"

Er is inmiddels contact gezocht met meerdere gemeenteraadsleden.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie