Luister
muziek
16 Mei 2024 10:01
Deel dit artikel:

Rechter geeft COA gelijk in rechtszaak tegen gemeente Cranendonck

De gemeente Cranendonck moet binnen drie weken een besluit nemen over de verlenging van de vergunning voor het azc in Budel, zo meldt het Reformatorisch Dagblad. De bestuursrechter in Den Bosch heeft dit bepaald. Lukt dat niet, dan volgt een dwangsom van maximaal 15.000 euro.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) had al een jaar geleden verlenging aangevraagd en stelt dat de gemeente de wettelijke termijn heeft laten verlopen. De huidige vergunning loopt op 1 juli af. De gemeente stelt dat een besluit op zijn vroegst pas in december kan vallen vanwege een inspraakprocedure, wat het COA betwist.

Dat het COA een rechtszaak tegen de gemeente Cranendonck aanspande, werd vorige week bekend. Het COA wil langer gebruikmaken van het omstreden azc in Budel. Dat zou op 1 juli dichtgaan, omdat dan de vergunning afloopt. Het COA wil het ook daarna gebruiken en vroeg onlangs een nieuwe vergunning aan. Maar een reactie op die aanvraag blijft vooralsnog uit. En dat duurt volgens het COA te lang. "Hoewel we in goed overleg zijn over de toekomst, zijn er ook regels waar we ons aan moeten houden."

In onderstaande video legt de gemeente Cranendonck uit dat het niet zo eenvoudig is om het azc in Budel te sluiten.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie