Luister
muziek
03 Juli 2024 21:27
Deel dit artikel:

Raad ziet Defensie graag terugkeren naar Budel: 'We moeten actief gaan lobbyen'

De VVD heeft dinsdagavond, later samen met ELAN en CDA, een motie ingediend voor het actief gaan lobbyen om Defensie terug te halen naar het Nassau-Dietzterrein in Budel. Een grote meerderheid stemde in met de motie.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

In de motie roept de gemeenteraad het college van B&W op om een actieve lobby te gaan voeren om Defensie terug te halen naar de voormalige Nassau-Dietzkazerne aan de Randweg-Oost in Budel. In de inwonersraadpleging over de toekomst van het Nassau-Dietzterrein heeft een meerderheid van de inwoners aangegeven negatief te staan tegenover een nieuwe vorm van opvang van asielzoekers. Bijna tweederde van de inwoners zag liever een militaire kazerne als toekomstige invulling.

Defensie noemt Budel als optie

De komende jaren wordt fors geïnvesteerd in de krijgsmacht van Nederland, onder meer door de oorlog in Oekraïne. Defensie noemt het Nassau-Dietzterrein in Budel als alternatief om te oefenen in verstedelijkt gebied en het terrein om te bouwen tot oefendorp. De mogelijkheid om terug te keren naar het Nassau-Dietzterrein wordt onderzocht door Defensie.

'Niet op handen blijven zitten'

Op basis daarvan heeft Willem Swinkels van VVD Cranendonck een motie gemaakt, die later mede is ingediend door ELAN en CDA, om een actief lobbytraject op te starten om Defensie terug te halen. Ook David Morgan en Koen van Laarhoven van Cranendonck Actief stemden in. "Er is nu een momentum waarop er geïnvesteerd wordt in Defensie en zij geven expliciet aan het Nassau-Dietzterrein als alternatief te zien. We moeten daarom niet op onze handen blijven zitten, maar actief gaan lobbyen en er alles aan doen om Defensie terug te halen", legt Swinkels uit.

Swinkels: "Het is mooi om te zien dat de raad in grote meerderheid een duidelijk signaal heeft afgegeven dat we Defensie met open armen ontvangen. We gaan er vanuit dat het college zijn uiterste best gaat doen en met deze motie in de hand een sterke lobby gaat voeren."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie