Luister
muziek
16 april 2024 - 21:24
Deel dit artikel:

Tino en Wilma Linders draaien al 11 jaar De Capucijner: ‘Als bier hier 3 euro kost, dan stop ik ermee’

De Capucijner in Budel moet wel een van de goedkoopste cafés van onze regio (en Nederland) zijn. Niet voor niets hangen tal van mensen wekelijks aan de toog bij eigenaars Wilma en Tino Linders. “Als ik 3 euro moet gaan vragen voor het bier, dan stop ik”, vertelt Tino.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Want bij De Capucijner lukt het ze nog om slechts 2 euro voor een pilsje te rekenen, vertelt Tino Linders, zittend aan de bar. Dat komt volgens hem onder meer door goede afspraken met Jupiler, de leverancier van de drank. “Ik hoef niet ieder jaar vier keer op vakantie en ieder jaar een nieuwe auto. Ik ben hier tevreden mee. Ik vind het niet normaal meer. De jeugd die hier komt, moeten een pilsje kopen van het uurloon dat ze bij de Jumbo verdienen.”

Bruin café

Alleen daarom al is De Capucijner uniek. Maar ook het echte bruin-café-interieur zoals de horecagelegenheid aan het Capucijnerplein in Budel is bijzonder. “Ook in de andere dorpen in de gemeente is niet veel meer qua horeca.” Tino telt acht echte cafés in Cranendonck. Volgens hem is dat een van de redenen dat er nog veel mensen naar De Capucijner komen.

Wilma en Tino Linders houden nu elf jaar het café draaiende. “Het waren eerst twee cafés. Toen nog een pannenkoekenhuis. Daarna heeft het heel lang stilgestaan. Elf jaar geleden zijn wij hier begonnen omdat het leeg stond”, legt Tino uit. “Er was in Budel nog maar weinig te doen voor de jeugd. Toen hebben we het initiatief genomen om zelf iets te beginnen.” Met ervaring in de kantine van sv Budel en De Zuiderpoort was Tino al ervaren in de horecawereld.

Nederlandstalige muziek

Nu is De Capucijner van woensdag tot en met zondag open vanaf 19.00 uur. Het is er regelmatig feest. “Alleen maar Nederlandse muziek”, zegt Tino. “Als we andere muziek op hebben staan, vragen gasten meteen: ‘het is toch een Nederlandstalig café?’ Bezoekers mogen hier best veel, als ze maar niks kapotmaken. Het is gewoon een oud, gezellig café.”

Tino: “We organiseren één á twee keer per jaar buiten een feest voor de jeugd. Maar tegenwoordig is dat lastig met het aanvragen voor vergunningen. De gemeente is best schappelijk, maar de veiligheid- en stikstofregels zijn streng. Maar we gaan gewoon door zoals we altijd hebben gedaan.”

Dit verhaal is onderdeel van een serie in samenwerking met Gewoon in Budel. Neem een kijkje op onze speciale pagina voor alle artikelen!

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie