Luister
muziek
6 januari 2024 - 21:31
Deel dit artikel:

Leon de Beer gaat voorop bij Pintewippers in Gastel komende carnaval

De nieuwe prins van CV De Pintewippers in Gastel is zaterdag bekendgemaakt. Leon de Beer zwaait de scepter komende carnaval.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - CV De Pintewippers
Advertentie

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan CV De Pintewippers om haar grote prinsenpaar en vorsten te onthullen. In de Schaapskooi hebben ze met trotst onze 67ste prins gepresenteerd: prins Leon d’n Twedde vergezeld door zijn partner prinses Kim.

Ook in Soerendonk is zaterdagavond de nieuwe prins bekendgemaakt. Daar gaat Tommy van Houtum de scepter zwaaien.

"Gezien de lengte van prins Leon d’n Twedde mogen we terecht zeggen dat we dit jaar een echte 'grote' prins hebben op Gastel", aldus CV De Pintewippers. Met de leus 'effe ginne zink of schier, maar maak mej carnaval veul plezier' zullen ze als prinsenpaar vooropgaan.

Nadat de 'rijdende rechter' Pier enige voorslepende zaken in het dagelijkse Gastelse leven had opgelost, kon hij uiteindelijk ook uitspraak doen over wie dit jaar de scepter zou gaan dragen en de grote prins van de Pintewippers zal zijn.

Over prins Leon en prinses Kim

Leon de Beer is in het dagelijkse leven druk doende bij Nyrstar in Budel-Dorplein, oftewel 'de Zink', als hoofdmonteur mechanische dienst. Prinses Kim is werkzaam bij kappersgroothandel Hair Mix in Weert. Daarnaast is ze druk met haar eigen zaak, Kim’s Hairstyling, en komt ze graag bij de mensen aan huis knippen. Samen de kinderen, Noa en Kay, zullen ze vanuit ’t Cornelisplein over ’t Pintewippersrijk regeren.

Leon is carnavalist in hart en nieren. Op jonge leeftijd vormde hij samen met zijn broer CV De Beukers. Vervolgens heeft hij nog jarenlang meegedraaid bij diverse carnavalsverenigingen: de Colawippers, de Gelbuk, de Plekkers en nu weer enkele jaren lid van CV De Pintewippers.

Het carnavalsvirus heeft ook bij Kim ook al vroeg toegeslagen. Jarenlang is ze lid geweest van de Flausmause. Later heeft ze met enige vrienden de Geintappers weten op te richten en is nu lid van de Pintewippers in Gastel.

Naast de gemeenschappelijke liefde voor carnaval trekken Leon en Kim er graag op uit met de caravan, lekker uitwaaien aan zee in Nieuwvliet of een concertje met vrienden bezoeken.

Adjudanten Erik en Nicole

Leon en Kim worden dit seizoen bijgestaan in de uitvoering van hun taken door goede vrienden; Erik Bax en Nicole van Oers. Zij zullen alles in goede banden trachten te leiden. Daar beiden al menig functie hebben bekleed bij de Pintewippers, weten ze exact wat er staat te gebeuren.

Tot slot nog een herinnering: de kaartverkoop voor de Bonte Avonden in Gastel zal vrijdag 12 januari in de Schaapskooi vanaf 20.00 uur plaatsvinden.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie