Luister
muziek
9 januari 2024 - 18:17
Deel dit artikel:

Heldendaad! Reddingsactie van brandweer voor vastgevroren zwaan in Gastel

De brandweer van Budel is dinsdag groots uitgerukt naar de Gastelse Heide. Daar was het vermoeden dat een zwaan vastgevroren was op het meer. De hulpdiensten trotseerden de kou en schoten te hulp.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Helma Duisters
Advertentie

Met temperaturen die daalden tot -6 graden, is het bevriezen van het water ongetwijfeld hard gegaan. Zo hard dat een zwaan op de heide bij Gastel leek vast te zitten, voordat die kon wegvliegen of -zwemmen. Dat is opgemerkt door een voorbijganger, die de hulpdiensten inschakelde.

Dat de brandweerlieden van Budel niet alleen klaarstaan voor mensen in nood, maar ook voor dieren, bleek dinsdag wel toen zij groots uitrukten voor de zwaan op de Gastelse Heide. Niet alleen een brandweerauto kwam ter plaatse, maar ook een duikersteam werd opgeroepen. Ook de dierenambulance stond paraat om de 'vastgevroren' zwaan op te vangen.

Uiteindelijk bleek het dier toch niet zó vast te zitten. Uit eigen kracht heeft de zwaan zich weten te bevrijden. Desalniettemin: petje af voor de brandweer. Bekijk hierboven een uitgebreide fotoreportage van de reddingsactie.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie