Luister
muziek
30 Mei 2024 15:58
Deel dit artikel:

Dronken bestuurster weigert blaastest in Maarheeze, wordt aangehouden en valt door de mand

De bestuurster van een auto in Maarheeze had drie keer zoveel alcohol op dan de toegestane hoeveelheid. Dat kost haar het rijbewijs en het voertuig is in beslag genomen.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Instagram @politie_cranendonckheezeleende
Advertentie

De politie van Cranendonck vertelt hoe zij de bestuurster op het spoor kwamen. "Tijdens surveillance zagen wij een personenauto geparkeerd staan op de Kijkakkers in Maarheeze. Bij bevraging van het kenteken zagen wij dat de tenaamgestelde in het verleden vaker onder invloed van alcohol heeft gereden. Hierop hebben wij kort gepost op het voertuig. Toen het voertuig ging rijden, hebben wij aan de bestuurster een stopteken gegeven."

Alcohollucht

Tijdens de controle van het voertuig, roken de agenten een sterke alcohollucht. "De bestuurster weigerde de blaastest en werd hierop aangehouden", vertelt de politie. "Op het bureau blies de bestuurster 685 Ugl." Dit is meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid.

Gevolgen

Er is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de bestuurster is ingevorderd. Er zal een melding bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) worden gedaan voor een EMA (alcoholcursus). Het voertuig is in beslag genomen ter verbeurdverklaring.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie