Luister
muziek
03 Oktober 2024 21:29
Deel dit artikel:

Illegaal wonen op kantoor en milieuovertredingen: interventies bij bedrijven op Rondven in Maarheeze

Een interventieteam controleerde afgelopen woensdag onverwacht twee panden op bedrijventerrein Rondven in Maarheeze. Er zijn milieuovertredingen vastgesteld. Daarbij is geconstateerd dat er op één locatie twee mensen illegaal wonen. Woensdag werd ook al duidelijk dat er drugsgrondstoffen zijn aangetroffen.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) voerde deze controles uit. Het DIT is een samenwerking van verschillende organisaties, waaronder de gemeente Cranendonck. Samen met de politie, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost bezocht de gemeente de bedrijven op het bedrijventerrein.

Controle

De controle vond overdag plaats en was gericht op het nakomen van wet- en regelgeving en het aanpakken van criminaliteit. Het doel is om Cranendonck veiliger en leefbaarder te maken. “Door samen te werken met andere organisaties, kunnen we in één bezoek meerdere overtredingen aanpakken”, stelt gemeente Cranendonck.

Bevindingen

Op het terrein van een van de twee panden zijn verschillende milieuovertredingen geconstateerd. De eigenaar heeft de kans gekregen om deze overtredingen zo snel mogelijk op te lossen.

Bij het eerste pand is ontdekt dat er twee mensen in het kantoorpand wonen. Dit is in strijd is met het omgevingsplan. Hier is ook een brandonveilige situatie geconstateerd.

Drugsgrondstoffen

Bij het andere pand werd de slotenmaker ingezet om het pand te openen, omdat de sleutels niet aanwezig waren. Hier zijn chemicaliën, drugsgrondstoffen en verschillende materialen aangetroffen die gebruikt worden voor het maken van (synthetische) drugs. Dit werd woensdag al naar buiten gebracht.

Het LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) heeft gekeken welke chemicaliën en grondstoffen er zijn gevonden. Het gaat onder andere om versnijdingsmiddelen voor cocaïne, chemicaliën om cocaïne te bewerken, stoffen voor het maken van amfetamine, oplosmiddelen en andere materialen zoals een zeef, crêpepapier en verpakkingsmateriaal. De chemicaliën en grondstoffen zijn inmiddels weggehaald en de politie doet nog onderzoek.

‘Belangrijk rol van DIT’

“Het DIT speelt een belangrijke rol bij het aanpakken van problemen en criminaliteit. Onder leiding van het DIT controleert de overheid regelmatig gebouwen en locaties die mogelijk de regels overtreden”, benadrukt gemeente Cranendonck. “Het team kijkt naar zaken zoals brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen, mensenhandel, prostitutie, drugs, uitkeringsfraude en andere overtredingen.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie