Luister
muziek
04 Oktober 2024 22:18
Deel dit artikel:

Jazz Café Maarheeze terug met nieuwe reeks jazzoptredens en jamsessies

Na het succes van de afgelopen jaren keert Jazz Café Maarheeze dit najaar terug met een nieuwe serie jazzoptredens. Muziekhuis Maarheeze zal wederom het toneel zijn van een muzikale belevenis waarin jonge, veelbelovende jazzmusici centraal staan.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Vanaf oktober kunnen bezoekers weer genieten van een maandelijkse dosis live jazz, gecombineerd met de kans om zelf mee te spelen tijdens de populaire jamsessies.

De formule blijft hetzelfde: elke laatste zondagmiddag van de maand, vanaf 15.00 uur, zal er een optreden plaatsvinden van een veelbelovende jazzband, gevolgd door een open jamsessie waarin enthousiaste bezoekers hun muzikale talent kunnen laten horen. Het eerste optreden van deze nieuwe reeks staat gepland voor zondag 27 oktober, wanneer het jazztrio ‘Meeting Point’ het podium zal betreden. Meer details over dit optreden worden binnenkort bekendgemaakt.

Veelbelovende jazzmusici treden op in Maarheeze

De organisatoren van Jazz Café Maarheeze zijn erin geslaagd om wederom een aantal van de meest veelbelovende jazzmusici van Nederland te strikken. In voorgaande edities speelden al de winnaars van de Conservatorium Jazz Talent Awards 2022 en 2023, Peter Willems en Joop de Graaf, op het podium van Muziekhuis Maarheeze. Dit jaar is het Jazz Café proactief op zoek gegaan naar de beste nieuwe talenten tijdens deze prestigieuze competitie, die jaarlijks wordt gehouden voorafgaand aan het Jazz in Duketown festival in Den Bosch. Het resultaat? Een aantal van de meest getalenteerde, aanstormende jazzmuzikanten van de Nederlandse conservatoria zullen het publiek in Maarheeze betoveren.

De komende optredens zijn gepland op 24 november 2024, 26 januari, 23 februari en 30 maart 2025. Deze data bieden jazzliefhebbers uit de omgeving de kans om telkens opnieuw verrast te worden door de creatieve expressie van jonge artiesten en om actief deel te nemen aan de sfeer van de jamsessies.

Missie

Jazz Café Maarheeze blijft daarmee trouw aan zijn missie: een podium bieden aan jong jazztalent en de lokale gemeenschap de kans geven om jazz niet alleen te beluisteren, maar ook te beleven en mee te spelen. Jazz Café Maarheeze vindt plaats bij Muziekhuis Maarheeze, aan De Hoge Weg 10.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie