Luister
muziek
14 Oktober 2024 11:33
Deel dit artikel:

Muuzevangers waarschuwen: 'Anders gaat iedereen met pijn en kramp naar huis'

Op zaterdag 26 oktober 2024 treden vijf toppers uit de regio aan in de ton van De Smeltkroes in Maarheeze, om het publiek te onderhouden met hun prijswinnende acts. Tussendoor zorgen De Tierepkes voor de muzikale intermezzo’s. "Hopelijk zijn de lachspieren goed getraind, want anders gaat iedereen na afloop van de voorstelling met pijn in de buik en kramp in de kaken van al het lachen naar huis terug", aldus CV De Muuzevangers.

cranendonck24
  / CV De Muuzevangers
  • Beeld - Wendy Lodewijk
Advertentie

De avond wordt afgetrapt door Frans Bevers, de ‘grijze eminentie’ onder de Brabantse tonpraters. Met meer dan dertig jaar ervaring in de ton heeft hij volkomen terecht een onderscheiding verdiend van de Federatie Europese Narren, wat betekent dat er een gedecoreerde tonprater op de planken staat, mét zijn prijswinnende act als Ciske van de Boeren-B&B.

De tweede tonprater (of eigenlijk tonpraatster) van de avond is Iveke van Gerven, een vrouw die haar mannetje staat in de nogal traditionele tonpraterswereld. Hoewel al in 2012 begonnen, kreeg haar tonpraatcarrière écht vaart in 2016, toen ze voor het eerst in de finale van 'De Goeie To(o)n' stond. Als zuster Suus Infuus gaat ze ongetwijfeld voor een goeie humorinjectie zorgen.

Rien van Genugten

Rien van Genugten sluit het programma voor de pauze af. Volgens eigen zeggen is Rien blij om die avond onder de pannen te zijn, want hij neemt ons mee in zijn verhaal hoe hij door een me-too'tje álles kwijtraakt en dakloos werd. Na de pauze pakt Hans Keeris de draad weer op. Vorig jaar stond hij ook in de ton, toen met prijswinnende act van de geheelonthouder. Zijn nieuwe typetje is Lau Winters (wellicht familie van de Mareser slijter en drankengroothandel?) en wetende hoe hoog Hans de lat legt, staat ons weer een mooie buut te wachten.

De avond wordt afgesloten door de in Budel woonachtige Deurnaar Hans Verbaarschot, die we ook al vaker mochten begroeten en die als 'de gelukkige huisvrouw' in de ton gaat staan. Maar of dat ook zo is als schrijfster Heleen van Rooyen ooit beschreef in haar gelijknamige roman?

Voorverkoop

De verkoop van de toegangskaarten á 15 euro is al gestart, je kunt hiervoor online terecht in de Muuzesjop, de webshop van de Muuzevangers. Kaartjes liggen op naam klaar bij de kassa voorafgaand aan de voorstelling en kunnen daar afgehaald worden op vertoon van de bestelbevestiging. Daarnaast is hieraan een mooie actie gekoppeld: als je vóór 26 oktober voor 11,11 euro per jaar begunstiger wordt (ook dit kan via de hierboven genoemde webshop), steun je de activiteiten van CV de Muuzevangers én ontvang je een kaartje voor de Tonpratersavond als welkomstgeschenk.

Ook voorafgaand aan de voorstelling zullen er nog kaarten verkrijgbaar zijn, maar dan wel op basis van op is op. De zaal opent om 19.45 uur en de voorstelling zelf begint om 20.15 uur.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie