Luister
muziek
19 Oktober 2024 21:44
Deel dit artikel:

Veel belangstelling over verduurzamen bij infoavonden in Budel en Maarheeze

Op 7 en 8 oktober zijn in Maarheeze en Budel informatieavonden georganiseerd over de Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling (GVR). De drukbezochte avonden werden afgetrapt door wethouder Karel Boonen. Hij lichtte toe wat de ambitie van de gemeente Cranendonck is ten aanzien van de energietransitie en waarom GVR daar goed bij aansluit. Hierna werd de GVR-regeling toegelicht door Dick Dekker, een van de bedenkers van de regeling. Aansluitend was er veel ruimte voor het stellen van vragen, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.

cranendonck24
  / Betaalde content
Advertentie

Heb je de informatieavonden gemist? Geen probleem. Op gvr.nl/cranendonck vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met een van de GVR-adviseurs. Tevens kun je hier binnenkort een impressie van de informatieavonden bekijken.

Hieronder een aantal van de vragen die tijdens de informatieavond gesteld werden.

Is verduurzamen nog wel interessant, nu de salderingsregeling wordt stopgezet?

"Dat is zeker het geval. Het kabinet wil de salderingsregeling in 2027 stoppen. Hierdoor duurt het langer om de investering in zonnepanelen terug te verdienen. Maar zonnepanelen gaan nog steeds lang mee, waardoor het toch een goede investering blijft. In de berekeningen van GVR is al rekening gehouden met het stoppen van de salderingsregeling."

Kan ik zelf bepalen welke maatregelen ik wil laten uitvoeren?

"Uiteraard bepaal je dit zelf. Wij informeren je over alle mogelijkheden, inspecteren jouw woning om te zien wat er kan, en doen daarna een aanbod dat past bij jouw situatie. Jij beslist uiteindelijk zelf welke maatregelen je wilt nemen."

Kan ik van de regeling af bij verkoop van mijn woning?

"Ja, dat kan. Je kunt de GVR op elk moment helemaal afbetalen wanneer je dat wilt. Bij de verkoop van je huis gaat de baatbelasting automatisch over naar de koper. De nieuwe eigenaar heeft voordeel van het duurzame huis, dus het is logisch dat hij ook de betaling overneemt."

Kan ik met GVR ook gebruikmaken van subsidies?

"Met GVR kun je gebruik maken van de gemeentelijke isolatiesubsidie. Meer informatie over de voorwaarden staat op cranendonck.nl/isolatiesubsidie." Op dit moment kun je met GVR nog geen gebruikmaken van de ISDE-subsidie. De mogelijkheden hiervoor worden onderzocht.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie