De verkoop van de woningen van fase 2 in de nieuwe wijk De Waterbrink in Maarheeze gaat van start. Hier verrijzen straks 91 woningen, die voor zowel jongeren als ouderen interessant moeten zijn.
Op woensdag 9 juli organiseert ontwikkelaar Hendriks een ‘Start Verkoop-event’ voor De Waterbrink fase 2. Dat gebeurt op een locatie aan de Schimmelstraat in Maarheeze met uitzicht op de bouwplaats van fase 1. Ook is met kavelbordjes aangegeven waar de woningen van fase 2 komen te staan.
Iedereen die geïnteresseerd is in een woning in De Waterbrink kan zich die dag inschrijven. Daarnaast kunnen omwonenden en andere belangstellenden de plannen van fase 2 komen bekijken en vragen stellen aan het team van Hendriks.
Fase 2 van De Waterbrink aan de noordkant van Maarheeze omvat 22 woningen: het gaat hierbij om zes tweekappers, drie rij- en twee hoekwoningen, zes twee-onder-een-kap en vijf vrijstaande woningen.
Fase 1 van De Waterbrink is verkocht en de bouw is dit voorjaar begonnen. Deze fase omvat 69 woningen. Daarmee bestaat de totale nieuwe woonwijk straks uit 91 woningen, waaronder sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen. “Daarmee wordt De Waterbrink een gemêleerde woonwijk, waar jong en oud zich thuis voelen en ook mensen met een smallere beurs een kans krijgen”, meldt Hendriks.
Niet alleen het uitzicht over de velden is groen, de woningen van dit project zijn dat ook, aldus projectontwikkelaar Rick van der Zanden van Hendriks. “Ze zijn energieneutraal gebouwd en voorzien van zonnepanelen en een bodemwarmtepomp. Je stroomgebruik is dus bijna nihil.” Die aandacht voor duurzaamheid is ook in het straatbeeld terug te vinden. “De hele wijk is voorzien van natuurlijke materialen. Zo bestaan de wegen niet uit asfalt, maar uit klinkers en biedt het groene binnengebied met bloemenboog en insectenhotels alle ruimte voor sociale ontmoetingen én een rijke biodiversiteit.”
In De Waterbrink wordt natuurinclusief gebouwd. Dat wil zeggen dat duurzaamheid hier verder gaat dan energie besparen. Ook het behoud en de ontwikkeling van biodiversiteit is belangrijk. “We bouwen natuurinclusief en dat gaat verder dan het ophangen van de gebruikelijke nestkasten. Er komt bijvoorbeeld meer groen dan gebruikelijk en we leggen een bloeiboog aan, waardoor insecten en vogels er het hele jaar door voedsel vinden”, aldus de ontwikkelaar.
De architectuur heeft een warme, dorpse uitstraling waaraan op een eigentijdse manier invulling is gegeven. De woonwijk wordt gebouwd rond een brink, waarbij de woningen van de eerste fase de ‘binnenbrink’ vormen en de woningen van fase 2 de ‘buitenbrink’. In de binnenbrink worden water en groen op natuurlijke wijze gecombineerd. De brink is het hart van de wijk; een sociale ontmoetingsplek voor spelende kinderen en buurtgenoten, ingericht met een groot aantal bankjes en speeltoestellen. De woningen kenmerken zich volgens Quadrant Architecten door ambachtelijke details met een juiste integratie van groene en duurzame bouwmaterialen.
Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android