Luister
muziek
13 April 2023 15:19
Deel dit artikel:

ELAN 'keurt handelswijze af' rondom realiseren van opvangplekken Oekraïners

ELAN reageert fel op het 'gebrek aan communicatie' rondom het realiseren van nieuwe opvanglocaties voor gevluchte Oekraïners in Cranendonck. "Zo willen we als gemeente niet communiceren", zeggen Patrick Beerten en Carry van Rooij namens de partij.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Afgelopen dinsdag kwam het college met het bericht naar buiten dat zij extra opvangplaatsen gaat realiseren voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente gaat tijdelijk woonunits plaatsen op twee oude tennisvelden bij de tennisclub in Budel. Ook het oude gemeentehuis op de Baronie in Cranendonck wordt ingezet en getransformeerd tot tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïners én voor Cranendonckers die met spoed woonruimte zoeken.

Maar wat bleek volgens ELAN: "Zonder voorafgaand overleg met onder andere de Budelse tennisvereniging heeft het college besloten om woonunits te plaatsen op de oude tennisvelden. Wij keuren dit gebrek aan communicatie én het pas achteraf informeren van de tennisvereniging/omwonenden af", zegt de partij. "Zo willen we als gemeente niet communiceren." Bovendien vinden ze de locatie op de tennisvelden geen geschikte locatie om opvang van Oekraïners te realiseren.

Namens ELAN hebben Patrick Beerten en Carry van Rooij het college opgeroepen om het besluit te heroverwegen en een andere locatie te zoeken dan de oude tennisvelden bij de Budelse Tennisvereniging. "Wij vertrouwen erop dat het college hieraan gehoor geeft. In ieder geval keuren wij deze handelswijze zeker af."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie