Luister
muziek
13 Oktober 2023 08:37
Deel dit artikel:

VVD Cranendonck stelt kritische vragen over opvanglocatie Oekraïeners bij Maarheeze

VVD Cranendonck stelde eerder al vragen aan het college van B&W over de plannen van Heeze-Leende om een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen te realiseren bij Maarheeze. "Inmiddels zijn er inwoners van Maarheeze die zich zorgen maken over de locaties die de gemeente Heeze-Leende voor ogen heeft", zeiden zij onder meer.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Een landgoed net buiten Maarheeze, officieel in gemeente Heeze-Leende, is in beeld om 150 vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Dat heeft de gemeente Heeze-Leende donderdag bekendgemaakt. Onlangs stelde de Cranendonckse VVD-fractie al vragen aan het college van B&W van Cranendonck over de plannen van de buurgemeente om aan de Maarheezerweg een opvanglocatie te verwezenlijken. Er wordt een haalbaarheidsonderzoek gestart. Dit besluit is het resultaat van een verzoek van de Rijksoverheid aan alle 21 gemeenten in de veiligheidsregio om te onderzoeken of er geschikte opvanglocaties beschikbaar zijn.

Vragen

De VVD-fractie van Cranendonck heeft aan het college van burgemeester en wethouders van Cranendonck aangegeven zich zorgen te maken over de mogelijke gevolgen van deze beslissing voor hun gemeente. De gestelde vragen van de VVD-fractie waren:

  • 1. Is ons college op de hoogte van het voornemen van de gemeente Heeze-Leende om in de nabijheid van Maarheeze deze opvanglocatie te plaatsen?
  • 2a. Zo ja: Indien deze locatie definitief wordt, hoe kunnen we vanuit Cranendonck ervoor zorgen dat deze tijdelijke noodwoningen ook slechts twee jaar blijven staan? En hoe kan voorkomen worden dat deze woningen uiteindelijk niet naar andere asielzoekers gaan dan de tijdelijke opvang van Oekraïners?
  • 2b. Zo nee. Kan het college zich inspannen om te achterhalen welke locaties ze in Heeze-Leende op het oog hebben en ervoor zorgen dat de locatie in de nabijheid van Maarheeze zeker niet gekozen gaat worden?
  • 3. Is de tijdelijke opvang van Oekraïeners in de 21 gemeenten in de MRE een agendapunt en is er afstemming tussen de gemeenten over de op te vangen Oekraïeners en op welke locaties dit gebeurt?

Het college heeft dertig dagen de tijd om de vragen te beantwoorden. Deze vragen zijn op 28 september 2023 gesteld.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie