Luister
muziek
30 Mei 2024 21:24
Deel dit artikel:

Meer ruimte en privacy voor Oekraïense vluchtelingen op nieuwe locatie in Soerendonk

De nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen bij de Baronie van Cranendonck in Soerendonk is klaar. Doordat het nog steeds oorlog is in Oekraïne, zijn er nog steeds opvangplekken nodig. Ook moest de opvanglocatie aan de Rubenslaan in Budel ruimte maken voor nieuwbouwplannen. De vluchtelingen die hier verbleven zijn vlak voor de meivakantie verhuisd naar de Baronie. De nieuwe opvanglocatie werd 29 mei officieel geopend.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Burgemeester Roland van Kessel tijdens de opening: “Ik weet dat het niet voor iedereen makkelijk was om de inmiddels vertrouwde plek te moeten verlaten. Samen met onze gemeenschap zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen zich op deze nieuwe locatie thuis voelt. Ook al heeft iedereen verschillende achtergronden, tradities en verhalen. Eén ding hebben we gemeen: de wens voor een vredige en veilige plek om te wonen.”

Meer ruimte en privacy

In het oude gemeentehuis zijn afgelopen maanden 25 opvangplekken gemaakt. Deze tijdelijke opvanglocatie is veel groter dan de opvanglocatie aan de Rubenslaan en heeft een grote tuin. De slaapkamers liggen in een ander deel van het gebouw dan de gezamenlijke ruimtes. Daardoor biedt deze opvanglocatie veel meer ruimte, privacy en rust. In de opvanglocatie wonen nu 24 vluchtelingen. Dit zijn gezinnen, een paar alleenstaanden en een stel.

Geschikt maken als opvanglocatie

Afgelopen tijd is veel gebeurd om het oude gemeentehuis geschikt te maken als opvanglocatie. Er is geverfd, er zijn nieuwe vloeren gelegd en douches, wasmachines en keukenapparatuur geplaatst. Leerlingen van de afdeling houtbewerking van het Bravo! College hebben geholpen met het in elkaar zetten van alle meubels. Inwoners uit de buurt zijn tijdens de voorbereidingen geïnformeerd over hoe de opvanglocatie en de omgeving er uit komen te zien.

Tijdelijke opvanglocatie

Tot uiterlijk 30 juni 2026 blijft Cranendonck 4 in gebruik als opvanglocatie. Ondertussen werkt de gemeente aan de wijziging van het bestemmingsplan voor de gebiedsontwikkeling van de Baronie van Cranendonck. Na de opvangperiode komen de gebouwen vrij en kunnen deze een andere invulling krijgen die past binnen de gebiedsontwikkeling van de Baronie van Cranendonck.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie